Vissenstaartpalm: schimmel of beestjes?

1 bericht / 0 nieuw
#1 do, 18/05/2023 - 21:19
Krijtje (anoniem geplaatst)

Vissenstaartpalm: schimmel of beestjes?

ik heb een zieke vissenstaartpalm (Caryota Mitis) gekregen met de graag of ik hem kan redden.

Ik kom er echter niet precies achter wat het probleem is. Ik vermoed een schimmelinfectie. Ik zie geen beestjes maar misschien is het toch een vorm van luis die ik niet ken.
Op de stengels en onderaan de bladeren lopen sporen. Deze zijn rostbruin en zwart van kleur. En de bladeren zelf krijgen eerst roestbruine vlekken en sterven dannaf. Zo ook de stengel.

Ik heb de plant al eens bespoten met groene zeep en spiritus, alle stengels en bladeren afgeveegd met water en een doekje en de potgrond vervangen. Het probleem komt dan terug. Heeft iemand een idee wat het probleem is en of het opgelost kan worden?

Aanslag op een stengel
Onderkant blad

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag