Zielige Philodendron Red Beauty

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/05/2018 - 19:08
dontleafme

Zielige Philodendron Red Beauty

Hallo Allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum, mijn naam is Simone. Ik ben sinds kort verhuisd, en de philodendron red beauty is er als nieuwe huisgenoot bijgekomen. In de winkel stond de plant al in het "zielige plantenhoekje", maar heb 'm toch meegenomen in een poging de plant te redden.

De plant staat in een kamer met grote ramen op het zuidwesten, voor de ramen maar ongeveer 4 meter van het raam af. Hij was eerst geteeld op een soort grint, maar ik hem de plant verpot in universele potgrond. 

Aangezien de plant al een beetje zielig was bij aankoop, zaten de bladeren al redelijk onder de bruine plekken. Daarvan zijn er niet meer bij gekomen. Recentelijk krijgen verschillende bladeren echter een gele gloed aan de rand. Nu vraag ik mij af waardoor dit kan komen. Krijgt de plant toch te veel licht en kan ik hem beter naar een raam op het noordoosten verplaatsen, of is het wellicht te veel water? Doordat hij vanuit grint naar potgrond gaat en is gewend heel snel, heel veel water op te nemen?

Ik hoop dat iemand iets meer ervaring heeft met philodendrons en hier zijn licht over kan laten schijnen.

Alvast bedankt!

ma, 07/05/2018 - 21:50
GreenConnection

Als de plant recent verpot is van 'grind' (kleikorrels?) dan was dit van oorsprong een hydroplant. Een plant geteeld als hydroplant, heeft waterwortels gevormd en moet nu opeens over naar grondwortels. Dat vraagt nogal wat tijd en energie. De gele bladranden zijn daar mogelijk een gevolg van. De plant zal het waarschijnlijk wel redden, maar hou hem vooral uit de zon en besproei hem dagelijks.

di, 08/05/2018 - 09:20
dontleafme

Bedankt voor de snelle reactie GreenConnection! Ja, wellicht is dat inderdaad het geval (zie foto van de korrels). Bedankt voor de tips, ik ga er mee aan de slag!

di, 08/05/2018 - 11:13
GreenConnection

Dat zijn bimskies, puimsteen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag