acer struik sterft na twee jaar slaat wit

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 22/03/2005 - 17:22
meta

acer struik sterft na twee jaar slaat wit

Sinds twee jaar staat er een acerinfo-icon in mijn vernieuwde tuin. In de herfst zat daar 1 dorre tak in. Dacht dat het van de droogte kwam maar nu blijkt mijn hele struik aan het verdrogen te zijn. Deze stuik is juist het middelpunt van deze border. Kan ik hier nog iets aan doen en zoniet kan ik dan een nieuwe plaatsen of is de grond ziek. Graag hulp

di, 22/03/2005 - 21:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Acerinfo-icon (en voornamelijk Japanse Esdoorns) kunnen vorstgevoelig zijn.Dat kan taksterfte verklaren. Maar nog een veel voorkomend probleem is verticillium ofwel verwelkingsziekte.Dat is een probleem die zich vooral voordoet op slechtgedraineerde grond.Niet eenvoudig te bestrijden voor een particulier.Probeer de grond goed te draineren en snoei aangetaste delen frequent weg en hoop op t beste.Een nieuwe aanplanten op die plek is dan ook geen optie omdat die schimmel zich ook op de gezonde plant al nestelen.
Gerwin

do, 24/03/2005 - 00:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk idd verticilium. HEbben zelf een rode esdoorn en daar zitten ook elk jaar wat dorre takken in, maar gelukkig gaat hij er niet helemaal dood aan.

Onderwerp gesloten