Blauwe regen verliest echt AL zijn blad

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 10/11/2009 - 13:28
Babet

Blauwe regen verliest echt AL zijn blad

Ik heb een blauwe regen die ik langs mijn pergola leidt. Er loopt een pad tussen door, dus staan ze ieder in een ander stukje grond. Aan ieder poot van deze pergola heb ik 2 jaar geleden een blauwe regen neergezet. Ze deden het erg goed, had zelfs van een plant (zeg maar de linker) al bloemen! Alleen de ander Blauwe regen (die ik aan de rechterkant heb gepoot)is al zijn blad al helemaal kwijt, terwijl die linkerkant nog vol zijn blad heeft (begin november). Ik heb ergens gelezen dat dit te maken kan hebben met tevel kalk in de grond.

Nu staat de linker blauwe regen in een nieuwe border met allemaal nieuwe tuinaarde (zowel bemest als onbemest) kan het zijn dat hier teveel kalk in zit? Gat mijn blauwe regen hieraan dood en de belangrijkste vraag hoe los ik dit probleem op.

Ik hoor het graag! Alvast Bedankt!

wo, 11/11/2009 - 00:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mogelijk zijn het toch 2 verschillende planten, met andere eigenschappen, hoewel de grondsamenstelling en de standplaats ook invloed kunnen hebben. Vroeger of later bladverlies is niet van invloed op de groei of bloei, maar zijn veelal planteigenschappen.

wo, 11/11/2009 - 08:43
Hendrik Jan

Volgens mij is er geen probleem, gewoon iets andere planteigenschappen zoals greenconnection aangeeft of een net iets andere omstandigheid (en dat luistert nou). Blauw regen verlangt neutrale grond en dat is nieuw tuinaarde ook, dus geen teveel aan kalk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag