exact vloeibaar

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 23/06/2010 - 21:04
anjelier

exact vloeibaar

mijn perenboom heeft roestplekken en ik las iets over exact dat geschikt zou zijn om te behandelen. vandaag heb ik bij intratuin exact vloeibaar gekocht, waar wel roest wordt genoemd, maar geen peren, alleen appels, druiven en sierheesters.

weet iemand of dit middel even goed geschikt is om de perenboom te behandelen?

wo, 23/06/2010 - 23:24
RdB

Het had kunnen werken als je op tijd was maar je bent veel en veel te laat. Het middel sorteert nu geen enkel effect meer. Bewaar op koele donkere plaats en pas het middel niet eerder dan VOLGEND jaar toe. Start half mei en behandel daarna 2x na steeds 10 dagen.

Ruud

ps. ik laat de roest de roest en de peren zijn er niet/nauwelijks minder om. Bovendien is bestrijding zinloos als je niet de andere waardplant van de schimmel weet te vinden (meestal een Juniperusinfo-icon) en meebehandeld of verwijdert.

za, 26/06/2010 - 01:49
anjelier

tja, ik weet nu pas dat er roestplekken zijn :-0.

vorig jaar was er niets aan de hand.

ik heb een oude juniperusinfo-icon in mijn tuin staan die ik toch al van plan was weg te halen.

bedankt voor de reactie.

za, 26/06/2010 - 20:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zelfde probleem bij mij, kleine rode vlekken.
Ik heb de behandeling van de perenboom al in mijn agenda gezet.

Voor het huis staan een aantal Juniperusinfo-icon chinensis Stricta (perenboom staat achter het huis), ik hoop dat dit de andere waardplant is (het is de enige waar ik wat aan kan doen), er staan nog wel andere coniferen dichterbij en veel groter (op dit moment ook hoger dan mijn perenboom) bij anderen in de tuin.

Wanneer en hoe moet ik de Stricta behandelen, of is deze te klein en onbereikbaar voor de schimmel dat de waard toch bij de buren is.

Alvast bedankt,

Alexander

za, 26/06/2010 - 21:03
RdB

Helaas, geen idee, misschien een ander alhier en anders via internet verder zoeken. Zoals ik eerder opmerkte maak ik mij er niet meer druk om, de waardplanten staan toch bij de buren dus daar heb ik sowieso geen zeggenschap over. D.w.z. als ik al zou willen spuiten. Maar als ik bespoten fruit wil loop ik wel even langs mijn groentenboer, daar hoef ik zelf al die moeite niet voor te doen.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag