Gaan Admire en aaltjes samen?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/06/2009 - 15:38
Annica

Gaan Admire en aaltjes samen?

Hoi,

Ik ben nog steeds bezig om lapsnuitkevers te bestrijden, en ik heb dompelbehandelingen (met of zonder pyrethrine) afgeschreven. Tijdens het pyrethrinebad kwamen er wel haastig twee kevers uit de natte aarde kruipen, maar nog steeds alive and kicking . Het leek ze niet te deren. Ik heb een tijd in de veronderstelling verkeerd dat ze echt dood gingen als je op ze spoot. Die beesten zijn waarschijnlijk erg goed in schijndood spelen wat ze erg lang volhouden. Slechts een gering percentage gaat dood van pyrethrine en alleen maar als ze het opeten.

Neemix is nog steeds niet te krijgen hier. Ik heb drie azalea's aangesteld als lokvoer en schuilplaats in de hoop dat ze dan mijn andere planten niet aanvreten en die gooi ik dan maar op het eind van het jaar weg.

De andere planten bespuit ik van onderen met Admire in de hoop dat dit een afstotende werking heeft.

De vraag is of aaltjes eventueel nog mogelijk zouden zijn op een met Admire behandelde plant. Anders is het zonde van mijn geld; ze zijn peperduur.

Vriendelijke groet,

Annica

zo, 21/06/2009 - 23:24
anopoeld

Aaltjes (Heterohabditis)samen met Admire kan niet. Je maakt daarmee ook de aaltjes dood.

ma, 22/06/2009 - 12:29
Annica

Daar was ik al bang voor maar kon er geen uitsluitsel over vinden. Als je spuit met Admire dan komt er toch een hoeveelheid op de aarde.

* Huishoudelijke mededeling *

waarom krijg ik geen mail notificaties van nieuwe berichten als ik het vakje ik wil alle reacties via e-mail ontvangen heb aangevinkt en waarom krijg ik een Page not found pagina na het inloggen? Ik gebruik een Gecko gebaseerde browser.

EDIT: Het schijnt dat het zenden van de referer header hier een rol bij speelt, dat is de URL die je bezocht hebt voor je hier kwam (tenminste wat betreft het loginprobleem).

di, 23/06/2009 - 00:01
anopoeld

Admire op de plant kan geen kwaad .maar niet dompelen(wortelbehandeling) met admire,
De lapsnuitkevers opzich kan niet veel kwaad,hij maakt wat ronde gaatjes aan de bladeren en dat is.En als je met admire er een paar dood maakt geeft dat een goed gevoel dat je er iets aan heeft gedaan.
Je weet natuurlijk niet of deze kevers die je dood maakt al eieren heeft gelegd en daar larve van krijgt. het gevaar zit in de larve deze kunnen bij een plant al de wortels er af eten zodat de plant afsterft.

di, 23/06/2009 - 10:22
birdwatcher

Spuiten of slikken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag