Kasspint bestrijden

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/07/2006 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kasspint bestrijden

Ik heb op mijn balkon last van kasspint op alle planten.
Ik zie spinsel om de bladeren en er verschijnen geel/witte puntjes op de bladeren. Ook zie ik kleine bruine beestjes lopen, en na zoeken op het net lijkt mij dat het dus gaat om kasspint.
Ik heb er last van op al mijn (helaas weinig in aantal) planten, namelijk een kleine framboos, kruiden (rozemarijn en citroenmelisse) en mijn jonge lampionplantjes. De jonge kattensnor heeft er (nog) geen last van. Ook verdrogen de planten steeds meer. Mijn framboos lijkt wel bijna uitgedroogd, ook al geef ik veel water en is de aarde vochtig. Er groeien ook nog steeds vruchten aan de droge takjes.

Volgens de info die ik op internet vond, zou ik dit beestje moeten bestrijden met een ander beestje, nl de roofmijt. Ten eerste zie ik het eigenlijk niet zo zitten om op een loggia nog meer beestjes te gaan aanleveren, ten tweede vraag ik me af hoe en wat en hoe kom ik dáár dan weer vanaf?!

oftewel: wie helpt mij PLEASE aan een andere oplossing?

Alvast super bedankt!

Groetjes Irisinfo-icon

di, 18/07/2006 - 17:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Irisinfo-icon,
Wat kasspint is weet ik niet, maar ik wil even reageren op iets anders.
Je schrijft namelijk: ook verdrogen de planten steeds meer.

Iris, wij hebben buiten ook nogal wat planten in potten die we nu dagelijks water moeten geven. Maar ondanks dat we dat braaf doen gingen ze er toch belabberd uitzien. Ik voelde met de vinger en de grond was toch vochtig, dus daar kon het niet aan liggen.
Nee. Totdat ik de pot optilde. Die woog vrijwel niets. En wat bleek, het onderst deel van de grond in de pot was kurkdroog.

Nu dompelen we de planten in pot om de paar dagen en is er niets meer aan de hand. Waaruit blijkt dat bij dit extreme weer een scheut water bovenop niet voldoende is.

We hebben nu ook schotels onder de potten waarin we een scheutje water geven dat na een uur wel weg moet zijn.
Dit bevalt ze kennelijk goed.

Als planten om wat voor reden ook niet gezond meer zijn dan worden zij aangetast en door de natuur opgeruimd. Dat wou ik ook nog fff zeggen. 33 graden, mensenlief, weer een koud biertje pakken.
"En wat zit jij te doen?" zei mijn vrouw.
"Ik," zei ik. "Ik zit aan Iris te schrijven.
"Aan Iris te schrijven...?"
"Ja, aan Iris."
"Nou..., doe ze de groete."

komt allemaal door de hitte....

Houdoe,
Frans.

zo, 30/07/2006 - 18:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Potplanten giet je best van onderaf (in het schoteltje dus); ze zuigen over het algemeen hard genoeg aan. Dan kan je bovenaan de pot voelen of voldoende vocht is opgenomen :)

overigens zit ik ook met het spintprobleem: Minirozen, munt, wilde thym... 't zit er vol van.
De rozen bespuit ik al eens met straf spul voor sierplanten, maar de rest is wel bestemd om op te eten :(
Met de in de kleinhandel voor particulier gebruik verkrijgbare middelen voor groenten en fruit behaal ik maar zeer matige resultaten; de beestjes sterven wel, maar een week later heb ik opnieuw, ook na 2 weken lang elke dag spuiten. best frustrerend.

Wat wél alleszins een goede raad is: regelmatig besproeien met een vernevelaar. Daarmee heb ik het plaaggehalte toch lager weten houden (de planten worde nog duidelijk aangetast, maar veranderen inet langer in ingesponnen kolonies)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag