laurier vol witte vlekken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 21/05/2004 - 09:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

laurier vol witte vlekken

In onze tuin hebben we diverse laurierstruiken staan (sommige staan ver uit elkaar) Nu hebben we geconstateerd dat alle struiken aangetast zijn. Er zit een soort van wit poeder op de bladeren. Het begint van onderuit en trekt langzaamaan naar boven. De bladeren drogen uit en krullen om naar binnen. Ik kan geen beestjes ontdekken. Het rare is dat alleen de laurier hier last van heeft. Alle andere planten zijn (nog) niet aangetast. Wat is dit en hoe kan ik het bestrijden? Liever geen chemische betrijdingsmiddelen (ivm onze honden die hier ook regelmatig doorheen struinen)

zo, 23/05/2004 - 20:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb geen antwoord, wel herzelfde probleem.
vorig jaar hebben wij onze laurier gesnoeid. hij liep daarna weer erg mooi uit. nu is het alleen over met depret. de struiken zien er erg ziek uit. dezelfde symptomen als jullie struiken.
als jullie een oplossing hebben gevonden, zou je dat aan mij willen mededelen?
alvast bedankt

ma, 24/05/2004 - 10:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

En ik heb ook hetzelfde probleem. Wij hebben een laurierhaag en ik zag dat er 1 gedeelte van de haag ook allemaal van die omkrullende bladeren heeft. Ik hoop niet dat het besmettelijk is, want dadelijk gaat de hele haag dood! Graag zou ik willen weten wat er tegen te doen!

di, 01/06/2004 - 22:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ditzelfde hebben wij ook gehad na het snoeien van de laurier.
Dat was 2 jaar geleden, vorig jaar nog een beetje en dit jaar is het helemaal over en zien de planten er fris en gezond uit. Ik hoop dat het enkel met het snoeien te maken heeft. Ben wel benieuwd wat het uiteindelijk is.

Onderwerp gesloten