Mijn Hortensia lijkt dood te gaan

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 10/11/2009 - 13:22
Babet

Mijn Hortensia lijkt dood te gaan

Ik heb een Hortensia in de tuin die dood lijkt te gaan. Aan de schaduw kant staan er alleen nog maar zwarte takken (1/3 van de plant). in het midden krijgt de hortensia gele en rode bladeren (ook 1/3 van de plant) en aan de voorkant is hij nog groen (ook 1/3 van de plant). het is net of hij aan het afsterven is.

Ik heb al getracht te achterhalen wat het is, maar kan er nergens iets over vinden. Een Hortensia moet eigenlijk een sterke plant zijn. En ik baal dat die van mij nu lijkt dood te gaan. Wie heeft dit ook meegemaakt of wie weet hoe ik mijn Hortensia nog kan redden?

Ik hoor het echt heel graag!

di, 10/11/2009 - 13:29
Hendrik Jan

Hij verliest nu normaliter zijn bladeren (kunnen eerste verkleuren).

di, 10/11/2009 - 13:30
Babet

Dus dat ik alleen maar zwarte takken zie (voor 1/3 deel) is normaal? Ik hoef me dus niet ongerust te maken? Ik hoop het echt hoor. In ieder geval bedankt!

di, 10/11/2009 - 13:43
Hendrik Jan

Ja echt helemaal zwarte takken, doet me een beetje twijfelen.
Is het soms een Hydrangeainfo-icon macrophylla 'Merveille Sanguine', hierbij verkleuren de bladeren duidelijk naar rood en/of bruin, terwijl de bladeren van zichzelf al erg donker en dik zijn en de takken zijn er ook altijd donker (en lijkt slecht) en lelijk uit.
Betrefd het een nieuwe plant hoevaak heeft hij water gehad?
Is er een goede drainage?

di, 10/11/2009 - 14:05
Babet

Ik durf niet met zekerheid te zegen welke soort het is. Hij stond al in de tuin toen we dit huis kochten en besloten hem te adopteren... Het is zo ie zo een Hydrangeainfo-icon macrophylla vanwege de bolvormige schermen, maar of het een 'Merveille Sanguine' is zou ik niet durven zeggen. Ik heb even foto's toegevoegd. dan zie je wat ik heb beschreven. het is dus geen nieuwe plant al is hij wel helemaal gesnoied vanwege oud hout en kleine bloemen. (hij werd lelijk) Dit jar had ik dus geen bloemen, maar wel een hele toeter vol met groen. Ik dacht, dat is mooi heb ik volgend jaar zo'n groene struik met bloemen...

In de zomer kreeg hij 's avonds extra water na warme dagen. Hij verdort niet, dus verwacht dat watergebrek het niet kan zijn...

Mijn Hortensia lijkt dood te gaan
di, 10/11/2009 - 14:19
Hendrik Jan

Hij lijkt wel wat op 'Merveille Sanguine', maar die groeit langzaam dus dat klopt niet als hij dit jaar is gesnoeit.
Voor de rest ziet hij er goed (vooral deze groei na snoei), dus zou ik me in eerste instantie niet echt ongerust maken over die enkel zwarte stelen.
Wel nog even voor de zekerheid, geef nooit planten elke dag water, als het echt erg warm en droog weer is misschien 2x per week (extreem 3x) water, maar wel altijd goed (dus niet effe sproeien).

di, 10/11/2009 - 14:49
Babet

Heel erg bedankt! ben weer gerustgesteld. En ik zal um niet TE veel water geven!

Nogmaals bedankt!

Onderwerp gesloten