Spint of toch niet?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/01/2008 - 11:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Spint of toch niet?

Hallo,

Hier op het werk hebben wij een hele reeks planten staan, maar er is duidelijk iets mis met 1 bepaalde plant. Ik weet niet welk soort van plant het is, maar het doet me een beetje denken aan een palm met brede bladeren. Anyhow, daar gaat het niet over.

Op deze plant zag ik vandaag ineens witte draad-achtige structuren. Het lijkt eigenlijk een beetje alsof er een grote spin ieder blad gaan bezoeken is. Het zijn geen spinnewebben, maar het lijkt wel op dik, stoffige spinnenrag. Het hangt vooral aan de onderkant van de bladeren in kleine clustertjes en dit over heel de plant (plant is ongeveer 2 meter hoog).

Weet iemand wat het zou kunnen zijn? Ik heb al op internet zitten zoeken, maar kan niets vinden dat er op lijkt. Eerst dacht ik aan spint, maar ik zie niet direct beestjes zitten (ben er beetje vies van omdat ik bang ben van spinnen en enge insecten).

Iemand een idee?

do, 22/11/2007 - 18:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Spint is geen spin, maar behoort tot de mijten. Ze maken wel spinrag-achtige draden. De beestjes zelf zijn heel klein en nauwelijks met het blote oog te zien.

do, 22/11/2007 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je beschrijving klinkt wel als spint. Kijk eens aan de onderzijde van de bladeren. Spint zijn oranke bruine zeeeeer kleine spinachtige beestjes. Ze zijn strikt vego's en zullen je niet bijten en zijn zelfs te klein om te kriebelen.
Indien spint dan helpt alleen een specifiek anti-spint middel. Middeltjes tegen luizen en zo hebben er geen vat op. Indien je dat niet wilt/kunt toepassen gooi dan de hele plant weg: hij zal anders de andere ook aansteken.

vr, 23/11/2007 - 09:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gisteren heb ik blijkbaar uit schrik niet goed gekeken, maar er zit ook best veel op de bovenkant van sommige bladeren. Maakt dit iets uit of blijft de conclusie dat het waarschijnlijk spint zal zijn?

Ik zal straks eens goed proberen te kijken (was er daarnet weer van weggelopen - ben snel bang en vies van icky dingen haha). Op het eerste zicht zie ik echt niets van rode of bruine puntjes dat op beestjes kan duiden. Het lijkt haast op bespaalde plekken alsof iemand iets te vroeg met sneeuwschuim voor de kerstboom erop gespoten heeft.

Op dit moment is er (denk ik) niet veel besmettingsgevaar voor de andere planten, omdat deze plant in de vergaderzaal staat als enige plant en de andere in de werkruimte.

Nog 1 vraagje, maar als ik echt niet kan uitvinden wat het is, als ik echt geen mijtjes kan vinden, is het dan toch aan te raden om een product te gaan kopen tegen spint en gewoon te gebruiken zonder te weten of het zo is of raden jullie dat af?

vr, 23/11/2007 - 11:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je zo bang bent voor die kleine beestjes, zou ik het bestrijden maar aan een ander over laten. Roep de hulp in van een collega.

wo, 09/01/2008 - 11:19
birdwatcher

je beschrijving doet mij eerder denken aan wolluis,lastig te bestrijden maar makkelijker dan spint,geregeld afspoelen of een chemisch middel tegen luizen gebruiken.
groet Dirk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag