ziekte in rozen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/01/2005 - 19:15
blueflower

ziekte in rozen

De blaadjes van mijn rozen, 1struikroos en 1 klimroos, worden geel met bruine vlekken. Nu heb ik al gelezen dat daar een middel voor is maar moet er dan ook nog iets aan de grond gedaan worden. Dit omdat je de afgevallen blaadjes moet verwijderen en er natuurlijk wel eens eentje blijft liggen. Ik had zelf gedacht om de grond rond de struiken iets af te graven en er verse aarde rond te doen. Wie weet raad?

di, 11/01/2005 - 21:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Blueflower, zou het niet kunnen zijn dat - hoewel het nog warm is - dat de rozen zo langzaam aan hun blad verliezen omdat het winter is / wordt?

wo, 12/01/2005 - 08:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Blueflower, ipv. de grond af te graven kan je ook zorgen dat al het aangetaste blad zo veel mogelijk verwijdert wordt en vernietigd, niet op de komposthoop! en daarna kompost opbrengen rond de rozenstruiken, dit zorgt voor extra voedsel en ook in de winter extra bescherming tegen strenge vorst.

zo, 13/03/2005 - 15:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Bleuflower,
op tijd beginnen met het bestrijden van alle ziekten (ik vind chemische dingen uit het tuincentrum het beste werken) en op tijd de juiste voeding. Aan het einde van de zomer hou je toch wat last van roest. Soms zijn oude rozen ook gewoon op, misschien helpt dan helemaal afgraven van de grond, ik zou het niet weten.

Rein

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag