snoeien van mini olijfboompje

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 14/12/2004 - 16:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien van mini olijfboompje

Ik heb in de lente een mini olijfboompje (30 cm hoog?) gekocht dat bij mij binnen in de woonkamer staat. Het kreeg eerst beetje in alle richtingen kleine scheuten maar daarna ontwikkelde zich vooral 1 scheut die zich verder aan het vertakken is (al bijna 50 cm), terwijl de groei aan de andere kant lijkt stil te liggen.

Moet/ mag ik zo een klein boompje snoeien (om hem meer in evenwicht te laten groeien)? Moet ik rekening houden met een optimale snoeiperiode gezien hij binnen staat? Snoei ik enkel die ene grote scheut of beetje overal?

vr, 17/12/2004 - 15:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Olijfboompje binnen kunnen gesnoeid worden. Op zich is dit niet nodig, maar vormsnoei kan toegepast worden op de langste takken om de groei vanuit de kroon te bevorderen. Groeit dan tot een vollere boom. Let op, als je gaat snoeien laat de takken 20 cm. lang.

ma, 20/12/2004 - 10:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ellen,plaats dit bericht eens bij bonsai, daar krijg je een betere en correctere uitleg, een boompje van deze grootte kan je beschouwen als zijnde bonsai, niet elke bonsai kan zo maar binnen staan, een olijfbonsai waarschijnlijk niet, heeft ook wortelsnoei nodig om het klein te houden, en een aangepaste snoei; foto is een voorbeeld van olijf als bonsai

snoeien van mini olijfboompje
ma, 20/12/2004 - 12:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook kun je de takken met speciaal draad, verkrijgbaar bij het tuincenrum in de juiste vorm geven. Dit bind rondom de takken. Succes.

di, 04/09/2007 - 01:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

HOE moet ik een olijfboomje snoeien. graag anwoort

Onderwerp gesloten