Viburnum tinus vlekken en pluis

1 bericht / 0 nieuw
#1 zo, 31/05/2020 - 21:31
Pierisfan (anoniem geplaatst)

Viburnum tinus vlekken en pluis

3 Weken geleden een viburnuminfo-icon tinus en een choisyainfo-icon ternata gekocht en die naast elkaar geplant. De viburnum had al bruine plekjes op de dag dat hij geleverd werd, maar de bladeren waren wel groen. Inmiddels heeft de plant al veel gele bladeren, de plekjes zijn nu nog veel zichtbaarder en er is ook nog eens op veel plekken pluis gekomen.

Beide planten hebben een plek bijna de hele dag in de zon. Is de grond 's avonds droog, dan geef ik ze ong. 2 emmers water. Bij het aanplanten heb ik ze in een ruim gat met aanplantgrond en ruim water gezet. Lijkt me toch goed...? Wel kreeg ik van iemand een opmerking dat ze misschien wat te dicht bij elkaar staan.

Wie weet wat hier aan de hand is? Beestje, (bodem)schimmel? Overigens heeft er een half jaar geleden een middelgrote boom in dat perkje gestaan. Daarvan is de kluit in stukken gehakt en er is zo veel mogelijk verwijderd uit de grond. Ik weet niet of er nog kleine restjes wortel zijn blijven zitten. Zou eventueel daardoor een schimmel in de bodem hebben ontwikkeld?

Vlekken, geel blad, pluis

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag