Kluit vol met kleigrond

1 bericht / 0 nieuw
#1 vr, 11/06/2021 - 19:48
Pierisfan

Kluit vol met kleigrond

Hallo tuinfans,

In mijn tuin heb ik een camelliainfo-icon boompje met witte bloemen. Geplant door de vorige eigenaar. Een charmant boompje, maar hij doet het niet erg goed. Vorig jaar had hij last van luis en spint (dat heb ik weg kunnen krijgen door een aantal keren te bespuiten met een mengels van groene zeep en water. 

Nu heeft hij wederom veel gele bladeren. Voedingstekort las ik. Ik heb er daarom tuinturf en rhododendroninfo-icon voeding aan gegeven. Lijkt tot nu toe nog niet zijn vruchten af te werpen. Maar nu zag ik vandaag, door voorzichtig wat aan de (keiharde!) kluit te krabben, dat die helemaal vol lijkt te zitten met gele klei. Ik las dat hij juist doorlatende grond nodig heeft. Hoe verbeter ik die?

Kan ik door de grond om de kluit heen humus proberen te mengen? Of moet ik hem uitgraven, de kluit compleet uitwassen met water en planten in betere grond?

Wie weet raad?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.