Aanleg klein groen dak - welke potgrond / subs

1 bericht / 0 nieuw
#1 ma, 09/11/2020 - 08:47
emot

Aanleg klein groen dak - welke potgrond / subs

In het voorjaar wil ik een groen dakje gaan maken op een kleine fietsenstalling. Kant en klare oplossingen vind ik veel te duur, daarom ben ik zelf iets samen gaan stellen. Drainage gaat via grind op een golfplaat, met daar bovenop een geotextiel doek of antiworteldoek. Hier bovenop wil ik 6-8 cm potgrond / substraat leggen waar ik sedumplanten in wil poten of stekken.

Echter kan ik deze substraat nergens vinden behalve op webshops, met 60 euro verzendkosten. (heb maar 200 liter nodig).

Mijn vraag: Iemand hier enig idee wat ik hier het beste voor kan gebruiken? Of hoe ik substraat voor vetplanten / seduminfo-icon planten het beste zelf samen kan stellen?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag