Boombak van stapelstenen

1 bericht / 0 nieuw
#1 ma, 03/06/2019 - 16:58
Alain (anoniem geplaatst)

Boombak van stapelstenen

Ik ben bezig met een tuinontwerp waarin o.m. boombakken geplaatst zullen worden. In het ontwerp komen er bakken van stapelstenen ((60cm x 15cm x 12cm)) op een betonnen vloer die met een fijne voegmortel (geen lijm) aan elkaar gemetseld zullen worden.

De afmeting van de bak wordt 120cm x 120cm x 75cm. De binnenkant wordt rondom afgemetselt, met een worteldoek afgewerkt en er zullen c. 4 afwaterings gaten worden geboord. Naar alle waarschlijkheid komt er Persisch Ijzerhout in van 4.50m - 6m. Nu heb ik geen problemen om in deze bak een kuub water op te slaan maar met een boom kom ik weinig voorbeelden van deze omvang tegen. Ondanks dat dit type boom een vrij oppervlakkig en fijne wortelstructuur heeft maak ik mij toch zorgen dat de bak wordt ontzet met scheuren of erger tot gevolg. Heeft iemand hier ervaring mee of is er iemand die inzichten kan delen?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.