Hoe leg je borders aan?

1 bericht / 0 nieuw
#1 wo, 08/05/2019 - 12:27
karinD

Hoe leg je borders aan?

We zijn absoluut nog niet toe aan het aanpakken van de tuin maar ik wil me vast gaan orrienteren. We willen borders en daar heb ik een aantal vragen over.
Onze tuin bestaat nu uit tegels van 40 cm en langs de buitenrand zo'n 50 cm kleine steentjes met daarachter een hek. We willen sowieso de kleine steentjes vervangen door borders, behalve de rand tegen de schuur aan. Waarschijnlijk komt daar grind.

Moet je een border aan de rand afbakenen, en zo ja waarmee? Moet dat met worteldoek onder de grond of is een stenen afbakening genoeg? 
Hoe diep moet het zand worden uitgegraven om te vervangen door tuinaarde?
Wat is de beste tijd om ze aan te leggen en de planten erin te zetten. Niet als het bloedheet is neem ik aan. Ook niet in de winter denk ik. Maar moet dat perse in het vroege voorjaar of mogen de planten ook in de zomer of de vroege herfst de volle grond in?
Zijn er verder nog dingen waar ik rekening mee moet houden?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag