Schutting en tuinhuis grijs/wit beitsen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 18/03/2010 - 17:58
bianca1981

Schutting en tuinhuis grijs/wit beitsen

Hallo allemaal,

Graag zou ik in mijn tuin een soort cottagesfeer creeren, dit lukt echter nog niet zo goed. Op dit moment kijk ik tegen een saaie schutting aan en ondanks dat ik die wil laten begroeien wil ik proberen om wat meer sfeer in de tuin te creeren doormiddel van het beitsen van de schutting.

Mijn idee is hetvolgende: de schutting (links en rechts van het huisje) antractiet beitsen en het huisje zelf wit. Zo valt hopelijk de schutting minder op en krijgt het huisje een meer cottage uitstraling. Maar.... dat kan ik natuurlijk ook helemaal verkeerd zien. Wat is jullie visie?

Alvast heel erg bedankt voor jullie tips!

Bianca

Schutting en tuinhuis grijs/wit  beitsen
do, 18/03/2010 - 18:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je de schuur wit verft, dan vraagt dat wel veel aandacht, waardoor je tuin kleiner lijkt.

do, 18/03/2010 - 18:16
bianca1981

Hallo greenconnection,

Bedankt voor beide reacties!

Ja, daar zat ik ook al over te twijfelen. Zou het een idee zijn om de schutting wel grijs te maken, maar het tuinhuisje zo te laten? Dan lijkt het me ook wel leuk om de tuinsets wit te maken....
Of moet ik dat verven maar helemaal uit mijn hoofd halen?

Groetjes bianca

do, 18/03/2010 - 18:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, da's erg persoonlijk! Sommige houtsoorten vergrijzen vanzelf na een paar jaar. Je kunt dat natuurlijke proces ook z'n gang laten gaan. Met verf benadruk je de schutting wel, en misschien wil je dat juist niet. Met een goede beplanting tegen of voor de schutting, verleg je de aandacht ook al.

vr, 19/03/2010 - 00:00
Hendrik Jan

Aan de hand van de getoonde foto, komt deze tuin wat strak, minimalistisch en saai over (dit is mijn eerste indruk), de fontein/vaas heeft geen referentie met de omgeving.
Om een cottage sfeer te creeren, zou ik zeker de schutting en het huisje beitsen. Je zou eens kunnen kijken op een site van Zweedse (natuur)verf Moose Färg, natuurlijke keuren, ademend...
https://tinyurl.com/y29w35vv
Voor een cottage sfeer zijn veel bloeiende planten nodig en een zekere vorm van intimiteit.

Heb je misschien nog meer foto's.

za, 20/03/2010 - 09:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn visie is: De mooiste tuinen zijn oude tuinen door de tijd ontstaan uit de gevoelens en de ideeën van de bewoners. Maak je het te mooi, dan is het geen cottage meer want dan haal je het landelijke en het natuurlijke weg. Hout buiten verkleurt en wordt grijs waardoor het als het ware in de natuur opgaat. Daar hebben de leveranciers rekening mee gehouden, het hout is dus meestal wel geïmpregneerd. Ik heb mijn blokhut aan de straatkant gebeitst met pantserbeits en dat bladdert er nu steeds meer af, wat geen fraai gezicht is. Het Zweedse hout is bewerkt met een visolieproduct.
Uw schuttingen zijn nu grote vlakken, maar dat verandert als je er beplanting voor zet. Meidoorn, sleedoorn en lijsterbes en struiken waaronder cotoneasters passen in het landschap, maar ook met coniferen als solitair bereik je veel. Zet geen berk bij het terras tenzij je zaad in je koffie wilt. Ook een waterpartijtje moet door de jaren mooi worden met een plantje hier en een sprietje daar of met een gevonden kei. En hou van waar je gaat zitten zicht op de plas en de wolkenluchten.
Plant bomen niet te dicht bij de schuttingen en het tuinhuis als ontsnapping voor de poezen.
Veel plezier,
Frans

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag