Tuin overwoekerd door o.a. reuzenbamboe, hedera, lonicera en wisteria - tips?

1 bericht / 0 nieuw
#1 ma, 01/06/2020 - 01:01
Sempervivum

Tuin overwoekerd door o.a. reuzenbamboe, hedera, lonicera en wisteria - tips?

Ooit heb ik mijn tuin ingericht met twee vijvers en een leuk extra terrasje. Van worteldoek had ik nog nooit gehoord. De buren hadden reuzenbamboe en klimop, en de andere buur wisteriainfo-icon en lonicerainfo-icon. Jarenlang had ik een redelijk intensieve baan tot 's avonds laat en geen energie om ook nog iets aan de tuin te doen. Het resultaat laat zich raden...

Nu ben ik op zoek naar tips om de reuzenbamboe aan te pakken, hem terug te brengen tot een soort van bamboe-haag. Ik hoorde dat hij niet diep wortelt en dat je een rand van 60 cm kunt aanbrengen. Maar hoe krijg ik de rest van die bamboe eruit? Ik wil straks op de plek van het terrasje een moestuintje maken. 

Ook tips over de aanpak van hederainfo-icon zijn welkom. Tot nu toe zoek ik de wortels op, knip ze door en trek ze los, en alles wat weer uit de grond komt haal ik nu meteen weg. Dat geldt ook voor jonge seringen, eiken en esdoorns. Wat is de meest effectieve manier om ze te verwijderen?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag