Zaait 1-jarig bonenkruid zich uit?

1 bericht / 0 nieuw
#1 do, 07/11/2019 - 14:11
Libosa

Zaait 1-jarig bonenkruid zich uit?

Ik houd van tuinbonen, waarbij ik altijd 1-jarig bonenkruid gebruik en dan ook ieder jaar zaai.
Eveneens heb ik overblijvend bergbonenkruid, wat ook goede smaak geeft, maar zelfs als ik de jonge topjes gebruik, vind ik het blad toch te hard en stug blijven, wat het 1-jarige bonenkruid niet heeft, dus heeft die de voorkeur.
Nu is mijn vraag of bonenkruid zich spontaan uitzaait?
Ik heb me al suf gezocht naar informatie, maar alle berichten gaan alleen over zaaien en nergens, dat het zich spontaan uitzaait, wat je wel vaak over andere kruiden leest. Zo heb ik een paar jaar geleden oregano majoranus gezaaid, die zich steeds uitzaait en het ook prima doet na ontkieming.
Na gebruik in het voorjaar heb ik het plantje laten bloeien en ik neem aan, dat het dan ook zaad gevormd heeft, maar gaat het dan ook ontkiemen in het voorjaar?
Uiteraard kan ik het plantje gewoon buiten laten staan en zie ik het resultaat vanzelf wel, maar waar vaak vermeld wordt, dat een plant\kruid zich spontaan uitzaait, is dat van bonenkruid nergens te vinden.
Iemand ervaring met uitzaaien van 1-jarig bonenkruid?
Groetjes Lily

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.