klimaatverandering?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 12/10/2008 - 21:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

klimaatverandering?

In de tachtig jaren dat ik het leven heb mogen meemaken zijn er veel veranderingen geweest. Als peuter de crisistijd en de armoede van de dertigerjaren en daarna de oorlog waarvan ik de indrukken meedraag tot aan mijn dood. Vervolgens een opbloei tot een ongekende industriele welvaart waarin alles eigenlijk gewoon kon of moest kunnen.
En zoals er in onze planten- en tuinliefhebberij veel kan, zijn er als je het goed wilt doen toch ook regels.
Voor het hele leven zijn er trouwens regels.
Het ene is immers steeds het gevolg van iets anders? En dat zal blijven tot in eeuwigheid.
Een aangename tuin is het gevolg van ideeen en van met moeite en met liefde gedane arbeid van spitten, zaaien, planten, schoffelen en opruimen; en de veelzijdige positieve opbrengst is niet in een paar woorden te zeggen.
Er staat overal een tijd voor. Want zo werkt het in de wereld.
Ik ben in een crisistijd begonnen en zo zal het voor mij ook wel eindigen.
De grote wereldleiders hebben in 'de tuin die de wereld is', de regels niet in acht genomen met als gevolg een 'tuin' vol lastig weg te krijgen 'woekerend onkruid'.
Bijna onbegonnen werk. Eer je dat weg hebt en dat het weer een mooie tuin is? Dat kan wel jaren gaan duren.
Crisis 2008, het begin van een naderend onheil?

ma, 13/10/2008 - 15:59
phil2

Dag,
volledig met je eens,zou alleen willen toevoegen : je kan de goede oude tijd alleen missen als je die gekend hebt en de enige fout dat de oudere generatie heeft gemaakt is niet genoeg genoten van wat ik noem momentopnames,voor dat we het beseften was onze jeugdelijke leeftijd weg
Groetjes Philip.

ma, 01/12/2008 - 15:07
defons

Ik heb de oorlog wel niet meer meegemaakt, al herinner ik me nog vaag iets van de onafhankelijkheid van Congo en de crisis daarrond. We kunnen blijven mijmeren over de ups en downs in de geschiedenis (en waarschijnlijk ook in de toekomst) maar moeten we onnodig panikeren? De wereld is de tijd van de dinosaurussen en co doorgekomen, al zijn die verdwenen door een ijstijd. Na zoveel miljoenen jaren opwarming zijn we gekomen waar we nu zijn. De temperaturen zijn door de eeuwen heen telkens iets opgelopen maar daarom toch geen paniek. Ik ben akkoord dat men de situatie degelijk bekijkt en bestudeert om ze goed te kunnen inschatten maar om daarvoor de levensstijl drastisch om te gooien?
Geniet toch van de mooie dingen die u nu worden aangeboden. Gebruik alles om u heen maar misbruik het niet en je zal nog heel wat mooie zaken tegenkomen en overlaten voor onze nazaten.
We zitten in een dipje maar we komen er wel uit.

Onderwerp gesloten