Rups met streepjes

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/11/2010 - 13:19
izaakvancr

Rups met streepjes

Rups gevonden, maar welke soort kan dit zijn. Kan hem niet vinden in Thieme's rupsenboek, en ook met de website Rupsen Herkennen kom ik er niet uit. De lengte van de rups is ongeveer 30 mm en hij heeft vier paar buikpootjes. Niet de mooiste foto misschien, maar het streeppatroon is wel goed te zien. Bij voorbaat dank voor de hulp en groeten Izaak - Bergen op Zoom

Rups met streepjes
do, 04/11/2010 - 15:14
Windop

Lijkt op het eerste zicht beetje op Huismoeder (Noctua pronuba) (is een gokje, zal misschien deze avond wat beter zoeken), zie :

https://tinyurl.com/yytmhqe4

vr, 05/11/2010 - 15:36
izaakvancr

Hallo Windop, dat was meteen ráák. Je link naar Vlindernet maakt alles duidelijk. Met name de foto linksboven laat geen twijfel. Uit de getekende prent in Thieme's rupsenboek (9 op Plaat 29) had ik hem niet herkend. Is het de moeite om hem te melden op Waarneming.nl? Hartelijk dank voor de hulp en groeten, Izaak

vr, 05/11/2010 - 16:02
Windop

Dag Izaak, met veel plezier gedaan, geen dank. Zoals hierboven gezegd : was een halve gok, had niet veel tijd om uitgebreid te gaan controleren en dergelijke.
Wat waarneming.nl betreft : Huismoeder is een algemene vlinder, maar ook algemene soorten zijn meer dan welkom. De nachtvlinderadmins lijken mij op het eerste zicht vrij actief te zijn in het beoordelen van foto's, dus als de waarneming wordt goedgekeurd ben je ook meteen helemaal zeker van de determinatie.
Trouwens, als je twijfelt aan een soort kun je de waarneming ook steeds als ''onzeker'' invoeren, dan komt er een vraagtekentje naast de naam en krijg je met een beetje geluk een reactie van een van de experts. Om de kwaliteit van de gegevens te waarborgen is het een goed idee om indien mogelijk een foto toe te voegen (maar ook op dat vlak ben jij duidelijk goed bezig :-)

vr, 12/11/2010 - 23:09
Windop

update : waarneming goedgekeurd op waarneming.nl, determinatie was dus correct :-)

za, 13/11/2010 - 20:11
izaakvancr

Dank Windop, heel attent van je. Groet, Izaak

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag