Algenetende wormpjes

1 bericht / 0 nieuw
#1 za, 07/07/2018 - 13:47
Algen etende wo... (anoniem geplaatst)

Algenetende wormpjes

hallo,

Ik heb een zwemvijver in de tuin met een aantal (7) windes er in.

Natuurlijk algengroei, dat ik bestrijd met Colombo anti-algen. Zover alles normaal, totdat dit jaar de zijkanten vergeven zijn van wormachtige vormen. Ongeveer 1mm breed en lengte varieert van 2 tot 10mm. Bij openhalen, ze zijn best taai, blijkt er een klein wormpje in te zitten van ongeveer 0,3mm bij 1mm. Het mooiste aan dit verhaal is dat de algen worden opgegeten. Vreemd is wel dat ik nergens op internet kan vinden over welk fenomeen het hier gaat en of het schadelijk is voor vissen of eventueel omgeving (exoot ?)

Overigens zijn alle waarden van het water zo goed als perfect.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.