Draadalg bestrijden

1 bericht / 0 nieuw
#1 zo, 18/07/2021 - 14:00
Vijverliefhebber (anoniem geplaatst)

Draadalg bestrijden

Hallo allemaal,

Ik heb een grote vijver (40.000 liter), die voor het grootste deel helemaal in de zon ligt. Hierdoor heb ik veel last van draadalg. Het water is heel helder en ja er zitten vissen in. Ook heb ik redelijk veel zuurstofplanten er in. Daarnaast heb ik een uv-lamp voor een vijver van 50.000 liter en een vijverviltersysteem voor 60.000 liter.

Hoe kan ik zonder al die dure middelen die winkels aanbieden deze draadalg doden en langdurig gevrijwaard hiervan blijven? Middelen als zinkoxide zijn geen oplossing, omdat dit slecht is voor de vissen.

Heeft iemand een oplossing hiervoor?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag