Draadalgen in vijver weg met azijn

1 bericht / 0 nieuw
#1 zo, 30/08/2020 - 14:36
Draadalg vijver weg (anoniem geplaatst)

Draadalgen in vijver weg met azijn

Heb een nieuwe vijver ca 2 m2 en ca 65 cm diep nu heb ik van het voorjaar  bij mensen zuurstof planten gekocht en daar zaten draadalgen in dus mijn vijver vol net draadalg van de zomer heb er alles aangedaan diverse produkten gebruikt wat te krijgen zijn maar geen resultaat haalde elke dag met een afwasborstel de draadalgen zoveel mogelijk weg de zuurstofplanten gingen ook niet zo goed door de draadalg water diverse keren getest met druppels de waarden waren vrij goed maar draad alg bleef woekeren nu had ik de waterval wat erg groen was geworden uitgezet en ingespoten met huishoud azijn en dat laten intrekken half uurtje toen weer de waterval aangezet dus wat azijn is in de vijver gekomen na een tijdje zag ik dat de draadalg niet meer groeide en woekerde hoefde niet meer elke dag deze te verwijderen de waterplanten zag ik ook beter groeien na enkele weken de waterval weer ingespoten met de azijn  en na een tijdje geen nieuwe draadalg meer in de vijver de waterplanten zijn alg vrij en groeien zeeer goed water is kristal helder en decvissen hebben er geen last can heb er 6 inzitten  dit heb ik nu al 3 keer gedaan en geen probleem met de vissen en planten de waterwaardes zijn heel goed

dus op een goedkope manier het draadalg probleem opgelost dus mensen koop geen produkten want ze helpen niet dat is mijn ervaring 

probeer gewoon met een kleine hoeveel heid en kijk hoe het gaat 

dan kun je er altijd wat bijdoen geloof me het helpt echt 

Helder en geen draadalg meer

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag