Vijverpomp voor eendenkroos skimmer

1 bericht / 0 nieuw
#1 wo, 29/06/2022 - 13:18
hpjdegen (anoniem geplaatst)

Vijverpomp voor eendenkroos skimmer

Hey allemaal!

Ik heb vorig jaar samen met mijn vriendin een landje in Belgie gekocht. Daar zit een fikse vijver in van 20 bij 40 meter. In theorie is die 1 meter diep. Maar er ligt zoveel slib in (op sommige stukken dikke 30cm met nog eens 60cm zwevend blad). Het landje was dan ook behoorlijk verpauperd in de afgelopen 20 jaar. 

Door al deze voedingsstoffen groeit de eendenkroos als een gek. Met scheppen is het echt niet bij te houden, vooral ook omdat we maar 1x in de 1a3 weken gaan. Nu is het niet perse erg, dit is ook leven. Maar andere waterplanten gaan er aan onderdoor, verder sluit het onderwater alles af van zonlicht en zuurstof, waardoor er natuurlijk nog meer slib ontstaat. Daarom wil ik zelf een skimmer maken. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ben zelf handig dus de skimmer zelf is geen probleem, ik heb vooral moeite met het vinden van een goede waterpomp. Want hij mag van mij op het droge staan, zolang die maar water met grote hoeveelheden kroos kan verplaatsen naar een basin waar het gefilterd wordt. Daarbij is het ook belangrijk dat het een lage wattage heeft aangezien hij op een accu komt te staan met zonnepanelen. Ik ga hem op tijdschakelaar zetten in de ochtend, denk van 6 tot 12 ofzo. Kan daarna de accu ook weer lekker volladen. 

Het plan is ooit om de vijver in te korten dmv van muurtjes bouwen en het slib daartussen te gooien. Maar omdat het allemaal beschermd natuurgebied is, mag er niet met machines gewerkt worden. Oftewel, handenarbeid. Ik heb er vertrouwen in dat het een keer gaat lukken maar komende jaren iig niet. Dus dit is een tussentijdse oplossing. 

Wie weet wat? Ik ben erg benieuwd.

Gr. Peter

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.