Alternatief voor regenwater/voorraad aanleggen.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/06/2009 - 00:52
easywoods

Alternatief voor regenwater/voorraad aanleggen.

Hallo allemaal,

Sinds enige tijd ben ook ik in de ban van de bonsai...veel lezen internet uitkammen enz...en dan de eerste bonsai´s.

Ik heb nu echter wonende in het westen van het land een beetje luxe probleem. Het heeft hier al een tijdje niet geregent dus de regenwatervoorraad is op. Als alternatief heb ik eergisteren een aantal flessen gedemineraliseerd water gekocht omdat ik vrees dat ineens kraanwater gaan geven niet echt een optie is.

-Wellicht dat dit onderwerp al eens eerder behandeld is en dat iemand mij kan vertellen waar ik dat kan nalezen.

-Of dat jullie mij kunnen vertellen hoe jullie dat oplossen.

Bij voorbaat dank voor jullie reactie(s)
Hetty

vr, 26/06/2009 - 15:21
Onetreehill

Hallo,

Lijkt me niet echt een luxe probleem als het regenwater op is. Als mijn regentonnen vol zijn vind ik dat een luxeprobleem want dan hoef ik geen leidingwater te gebruiken. Maar als de tonnen leeg zijn moet ik toch kraanwater gebruiken en ik heb nog nooit gemerkt dat dat nadelig is voor mijn bomen.
Beter leidingwater dan helemaal geen water! Maar uit je verhaal maak ik op dat jij het geven van leidingwater niet goed vindt voor bonsai. Waar baseer je dat op, ben daar heel benieuwd naar. Het enigste minpuntje van kraanwater zou kunnen zijn dat er na meermalen benevelen wat vlekjes op het blad kan verschijnen door de kalk in leidingwater. Maar om bonsai te begieten met gedemineraliseerd water lijkt me niet nodig. Maar een ieder is daar vrij in om te doen natuurlijk.

OTH

vr, 26/06/2009 - 19:37
easywoods

Hallo,

Sorry ik geloof je me verkeert begrijpt.Ik schrijf namelijk nergens dat ik kraanwater niet goed vind.Ik vrees....Zoals ik al schreef begin ik net met deze hobby en in heel veel boeken krijg je de raad je bonsai zo gelijk mogelijk te behandelen. Gezien het feit dat ik mijn bonsai's dus nog niet zo lang hebt als jij en deze uit de kas vervolgens in huis c.q tuin en toen elke dag met regenwater besproeit zijn, dus al aardig wat voor hun kiezen hebben gehad heb ik inderdaad gekozen voor bovenstaande optie. Dat leek mij beter dan ze dood te laten gaan aan doodsoorzaak nummer één (helemaal geen water dus).

Wat ik dus niet in de boeken terug kan vinden is: als je regenwater in een ton of emmers opvangt kun je dat dan onbeperkt bewaren? Enz..

Kortom hoe doen jullie dat?

Hetty

za, 27/06/2009 - 00:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tegen de tijd dat mijn regenkuipen bijna leeg zijn, maak ik ze een keer goed schoon. Ik heb 2 kuipen van 500 L in serie. De eerste krijgt rechtstreeks alle prut van het dak. Dat laat ik bezinken en gebruik het bovenstaande water zolang dat helder is en niet stinkt. als de eerste tub teveel vervuild is, gebruik ik het tweede reservoir en pomp het water uit de eerste de tuin in.
Net als OTH gebruik ik zoveel mogelijk regenwater om leidingwater uit te sparen. Dat is hier overigens zacht genoeg voor de planten. Het regenwater gebruik ik bij voorkeur voor mijn varens, omdat dit slurpers zijn en kalkafzetting zich daarbij eerder manifesteert. Wat betreft bonsai blijven de eventueel aanwezige mossen mooier van kleur.

Onderwerp gesloten