Bladuitval Bonsai

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/12/2009 - 12:15
Frankies

Bladuitval Bonsai

Onze Bonsai (herbae optimae formae zoals op het kaartje staat) verliest sinds 2 weken er veel blad. Echter krijgt daarnaast wel weer nieuwe blad.

Hoe komt dit, wat kunnen we eraan doen? Geven we teveel of te weinig water. Voorzover we kunnen beoordelen heeft hij voldoende licht? Echter we hebben vloerverwarming, kan dit een oorzaak zijn?

Alvast bedankt!

ma, 07/12/2009 - 18:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor een gericht advies is het noodzakelijk eerst de juiste soort te bepalen.
Herbae optimae formae is geen soortnaam, maar een een of andere kwaliteitsaanduiding.
Misschien is een foto mogelijk?

zo, 06/12/2009 - 14:37
Jacqui-frl

Zoals hierboven al gezegd, is het belangrijk voor advies om de boomsoort te weten. Wat de vloerverwarming betreft; het komt voor dat de vochtigheidsgraad in de ruimte te laag is, d.m.v. een onderschaal met vochtige granulaatkorrels of kleikorrels, help je dit probleem al enigszins te voorkomen. Belangrijk is daarnaast om regelmatig de aarde te controleren/voelen. Dit kan (volgens mij) uitstekend d.m.v.het plaatsen van een houten coctailprikker/tandenstoker in de aarde te steken en te laten zitten. Wel regelmatig controleren natuurlijk!
Succes,
Groetjes,
Jacqueline

ma, 07/12/2009 - 22:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gezien het feit, dat je deze vraag op meerdere fora hebt gesteld, is het kennelijk niet belangrijk om m'n tegenvraag te beantwoorden.

Onderwerp gesloten