bonsai tuincentrum

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 28/04/2010 - 23:42
creachris

bonsai tuincentrum

Ik wil graag een bonsai kopen bij een tuincentrum. Is het nodig om meteen deze bonsai te verpotten en de wortels te snoeien of kan ik beter eerst zorgen dat de bonsai went aan het nieuwe klimaat?

do, 29/04/2010 - 12:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

bij een tuincentrum...
dus een binnenbonsai? wellicht een courante soort dan, een serissa foetida, een chinese iep, een carmona...?

we kunnen hier geen antwoord geven als we niet weten of het een binnen- of buitenbonsai is, en waar je hem gaat houden, welke soort, in welke pot en grond hij staat, enz enz.

lees eerst eens een basisboek over bonsai, ook met surfen op het net vind je normaal op 1-2-3 een antwoord als je weet welke soort je wil kopen, in welk seizoen.

Als ik 1 standaardregel mag geven: verpotten doe je normaal VOOR het openen van de knoppen, en/of wanneer het nodig is (+/- om de 2 jaar, of indien het duidelijk is dat de plant jarenlang verwaarloosd werd door niet te verpotten). Ik kan niet meer info geven, omdat het misschien niet zou kloppen met jouw boom die je wanneer? wil kopen, en die er zo? aan toe is(die ik niet ken)

do, 29/04/2010 - 19:02
creachris

Bedankt voor de reactie.

Ik heb bonsaiboompjes gezien bij ons in het tuincentrum helaas weet ik niet welke soort en of ze voor binnen of buiten zijn. Ik moet eerst nog maar wat meer research doen. Ik vind ze bij een tuincentrum er meestal niet zo goed uitzien vandaar dat ik dacht dat verpotten een goede optie was. Ik heb inmiddels twee boeken in huis zodat ik wat meer kan lezen.

ma, 03/05/2010 - 17:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik laat meeste als ik eens een boom koop wat zelde voorkomt :p . Heb meer dan genoeg stekken en zaden dus kopen doe ik nog maar zelde ... eens staan in zijn potje. De eerste 3 weken zal ik niks veranderen of wat dan ook. Ik geef de boom zijn rust de eerste 3 weken mag hij lekker aclomatiseren. Goed gewenning an de nieuwe omgeving wel natuurlijk van water en zo voorzien. Na die 3 weken begin ik langzaam met snoeien indien ik dit wens en haal hem uit zijn pot om hem in mijn eigen substraat te zetten.

Onderwerp gesloten