Bonsai van een bananenplant..

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 10/11/2010 - 20:26
Flipke

Bonsai van een bananenplant..

Hallo,

ik heb een kleine scheut van mijn bananenplant in een kleine pot geplant. Ooit heb ik eens gehoord dat je van elke plant een bonsai kan maken, maar ik heb over een bonsai bananenplant niets nuttig gevonden op het internet. Is het mogelijk hier een bonsai van te maken?

Het gaat niet zo goed met deze plant, vermoedelijk dan omdat hij in een te kleine pot staat denk ik...? Volgens mij gaat het over een Ensete Glaucum(chinese). De bladeren worden lichtgeel tot zeer lichtgroen, waarentegen de moederplant zeer mooi en fel groen is. Ik schat dat deze plant nu één jaar in deze pot staat, en in het begin ook zeer mooi groen stond.

Hierbij een foto van toen hij nog mooi groen stond. Inmiddels is hij al wel verdubbeld in grootte.

Kan iemand mij helpen met deze twee vragen?
Alvast bedankt!

Filip

Bonsai van een bananenplant..
wo, 10/11/2010 - 23:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

In principe maak je een bonsai van een houtig gewas. Musa is dat niet.

Het zou kunnen dat je plant voedingsgebrek heeft. Alleen is het niet slim in de winter zulke planten te voeden, dus wacht ermee tot het voorjaar.
Als de pot geen afwateringsmogelijkheid heeft kan de oorzaak ook in verrotte wortels zitten.

do, 11/11/2010 - 14:20
Flipke

Inderdaad, daar had ik zelf nog niet over nagedacht dat het geen houtige plant is. Bedankt!

Hoewel de pot geen afwateringsmogelijkheden heeft denk ik zeker niet dat de wortels rotten. Zoals je misschien kan zien is het een glazen pot en ik ben zeer voorzichtig met de bewatering. Vermoedelijk heeft hij dan niet genoeg voeding meer.

Het hoort dan eigenlijk niet tot dit topic over bonsais, maar ik zou deze plant graag klein houden, hoe kan ik dit dan doen?

Groeten,

do, 11/11/2010 - 16:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het klein houden van een banaan zal niet meevallen. Als je de plant topt, loopt ie toch weer uit; zelfs met nieuwe grondscheuten. Een houtige plant kun je door middel van snoeien kort houden; een banaan niet.

Onderwerp gesloten