even een paar vraagjes

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 26/05/2009 - 22:17
Roenkie

even een paar vraagjes

Op dit moment hebben we 2 chinese iepen op het balkon staan, deze doen het erg goed. Binnenkort komen er nog 1 of 2 bonsai's bij, waarschijnlijk een acerinfo-icon en een cascade den (volgens mij, is de boom van mijn vriend).
Nu vraag ik me af hoe we deze het beste kunnen laten overwinteren straks, in de schuur is het redelijk donker. Zou de keuken een optie zijn? Hier hebben we eigenlijk nooit de verwarming aan, het is er redelijk licht en alleen 's avonds staat de zon er even op.

Verder willen mijn vriend en ik gaan proberen om een wilg te stekken, is het het beste om het stekje eerst in het water te zetten tot hij wortels heeft of kan hij gelijk de grond in?

wo, 27/05/2009 - 00:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als deze bonsai op het balkon redelijk beschut kunnen staan, is het misschien beter om ze buiten te overwinteren en ze alleen binnen te halen bij vorst van betekenis. De dwergiep is het meest vorstgevoelig en ook kwetsbaar voor uitdroging. Acerinfo-icon en Pinusinfo-icon (afhankelijk van de soort) verdragen wat meer vorst en je kunt desnoods de potten isoleren met noppenfolie of door ze in een bak met droge turf te plaatsen. Zodra de vorst voorbij is, kunnen ze weer naar buiten. Zo blijven ze in het lichtarme seizoen in rust. Zelfs in een onverwarmde ruimte is het al gauw een graad of 10 warmer dan buiten.
Een wilg stekken kan door een afgesneden tak direct in de grond te steken. Dit lukt goed als de boom in winterrust verkeert bijvoorbeeld in november. Of de stekmethode op water slaagt, weet ik niet, de beworteling zal geen probleem opleveren.

Onderwerp gesloten