rozemarijn

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/06/2009 - 00:45
silfje

rozemarijn

Hoi , mijn broer is gek op bonsaiboompjes, nu had ik op de hemelvaartsmarkt een bonsai gekocht maar blijkbaar was de potgrond droger dan ik dacht. Hierdoor zijn de blaadjes verdord binnen 2 dagen. Ik denk dat dit uiteindelijk wel goed gaat komen maar het was een verjaardagskado en om nu over een half jaar met een verjaardagskado aan te komen is een beetje gek.

Ik heb een rozemarijnstruikje in pot, en vind de blaadjes daarvan erg veel weghebben van echte boomblaadjes (kwa verhouding).
Ondanks dat het een gek idee is lijkt het me wel mooi.

Is het mogelijk om van een rozemarijn een bonsai te maken?

Zo ja, Hoe pak je dit aan?

do, 04/06/2009 - 01:24
Onetreehill

Ook een Rozemarijn kan getrained worden tot bonsai maar dan heb je met een struikje in een pot nog wel een lange weg te gaan vooraleer je van een bonsai kunt spreken. Maar het is mogelijk. Probeer eerst maar om van het struikje een flinke struik met dikke stam te maken. Gewoon door de rozemarijn de juiste verzorging en voeding te geven, in een ruime pot te zetten in goede potgrond en in leven te houden. Dat is het belangrijkste. Is dat allemaal goed gelukt dan kun je over een jaar proberen d.m.v. de juiste snoei en bedrading de rozemarijn tot bonsai te trainen. Is niet echt eenvoudig maar het kan.

OTH

Onderwerp gesloten