Cactus is ziek?

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 30/08/2009 - 14:00
Johann0r

Cactus is ziek?

Ik heb een vraagje.

Waar heeft mijn cactus last van of is dit gewoon normaal? op de bruine plekjes is hij ook wat zachter. Toen ik hem kocht 4 maanden geleden had hij dit ook al. En die 2 nieuwe stekjes zijn er ook in 1 maand bijgekomen.

Heb 2 hele duidelijke foto's gemaakt te vinden op de links hieronder.

https://tinyurl.com/yym69n7d

https://tinyurl.com/y4euopb5

Alvast bedankt.

zo, 30/08/2009 - 15:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die foto's kun je hier ook plaatsen. Eventueel eerst verkleinen.

zo, 30/08/2009 - 15:22
Johann0r

Deze foto's zijn te groot.

zo, 30/08/2009 - 16:53
Johann0r

En sorry heb geen verklein programma's bij de hand of op de computer. Kun je er zo niks over zeggen? als je de links in explorer plakt?

Nu de foto's groot zijn kun je ook inzoomen op bepaalde plekken.

zo, 30/08/2009 - 18:01
bowiea

ik heb m al ff verkleind

maar je ziet wel vaker bij cactussen dat het onderaan bruin word: denk dan aan een opuntia, de oudste flap word vaak bruin als er veel flappen daarbovenop groeien, of een euphorbiainfo-icon de onderste steel is ook vaak bruin als de plant groot is.
maar ik weet niet of dat bij deze plant ook zo is.

groet
CW

Cactus is ziek?
zo, 30/08/2009 - 19:26
Johann0r

Op foto 1 is een scheurtje te zien, misschien dat je die er ook even bij wilt zetten?

Maar het is iig geen rot?

Hoop dat iemand het weet.

zo, 30/08/2009 - 19:42
bowiea

ik zie de eerste foto nu eigenlijk pas.
lijkt idd op rot, bij de stekels.
als het groter word en het toch aan het rotten is moet je het boven het rottende gedeelte afsnijden, dan ong 2 weken laten drogen en opnieuw inpoten dit heb ik ook gedaan, ik had een paar jongen eraf gehaald en toen ging ie rotten,
heb het erboven agesneden,laten drogen en een paar weken later ingepoot.
maar dat is egt een alternatief, omdat je cactus dan zo een stuk kleiner word.

gr CW

Cactus is ziek?
zo, 30/08/2009 - 19:53
Johann0r

Oke dankjewel voor je reactie dan kijk ik het nog eventjes aan. Ik heb ook een bol cactusje die gele vlekjes krijgt op de zijkant die ook wat zachter zijn. Heb je hier ook een idee van?

En ik heb mijn complete cactus verzameling buiten op het balkon staan onder het zonnescherm tegen de regen. Maar als het dan een keer goed regent dan worden de cactussen over het algemeen wel een beetje nat door spatregen is dit erg?

zo, 30/08/2009 - 20:33
bowiea

nee geen idee,
maar zovaak regent het ook weer niet superhard in nederland dus zijknat zullen ze niet worden denk ik.
mijn cactussen krijgen 1x in de 2 weken water, ze staan in een kas, ze krijgen veel licht maar geen zon, en het gaat goed,dus zolang ze maar voldoende licht krijgen

ma, 31/08/2009 - 00:04
Rosemarie

Ik heb mijn cactussen en vetplanten al jarenlang 's zomers buiten staan. In het vorige huis stonden ze in een plantenbak rondom het terras. En nu staan ze al weer 7 jaar gewoon in de tuin. Ik graaf ze met pot en al in. In het najaar haal ik ze eruit, knip de wortels die onder de pot uisteken eraf en zet ze in een grote bak. De grote potten komen op onderzetters of borden. Dit heb ik toevallig vandaag weer gedaan. De bakken blijven gewoon buiten staan, maar als het 's nachts erg afkoelt, zet ik ze in de garage. In dit huis hebben we ook een terasoverkapping, waar de planten in de bakken overdag staan. Dit heeft als voordeel, dat de planten niet te nat zijn als ze voor de rustperiode naar binnen gaan. Pas als het ook overdag te koud wordt, of als ik het beu wordt ze allemaal twee keer per dag te verzetten. gaan ze met bak en al naar de zolder. Dit gaat al jaren prima, Ik ben nog nooit een cactus verloren door te veel vocht, terwijl de toch vanaf mei/juni (afhankelijk van de temperatuur) buiten staan. Als het regent worden ze nat en als het niet regent sproei ik de tuin en worden ze dus ook nat. Ze kunnen blijkbaar wel wat water hebben. Er zijn elk jaar cactussen die gaan bloeien. Dit jaar hebben de volgende cactussen gebloeid. Nu ja, nog meer, maar ik kan geen foto's meer plaatsen.
De moraal van dit verhaal. Het kan dus prima, cactussen in de regen.

Rosemarie

Cactus is ziek?
ma, 31/08/2009 - 02:38
Johann0r

Mijn cactussen doen het idd ook heel goed. Ze groeien heel goed, krijgen allemaal uitlopers of jongen ernaast en sommigen bloeien al voor de 2 e of 3 e keer. Er is een cactus waar nu alweer 3 kleine knoppen opkomen.

Als het niet regent geef ik ze 1 keer in de 3 weken regen door ze allemaal een half uurtje in een grote bak met water te laten staan. Maar ik was gewoon even bang dat ze door de het overmatige regen van de afgelopen week misschien zouden kunnen rotten.

Kunnen best buiten staan dus.

ma, 07/09/2009 - 17:46
micle

Rosemarie,

Als opnieuw reageerd op het bericht kun je weer één foto plaatsen. Wel moet er altijd iets geschreven staan in het veld al is het een .
Zo kun je iedere keer opnieuw een foto uploaden.

Groeten Micle

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag