Stom, stom, stom

17 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/11/2005 - 18:39
Sonja

Stom, stom, stom

Ga ik vandaag mijn kas in en kijk op de thermometer en ziet dat de minimum temperatuur in de kas 5 graden is geweest. Ik snapte er niets van want het kacheltje staat aan. Tot dat het ineen keer tot me doordrong dat ik ham alleen op de blazer had staan en niet op verwarmen. STOM, stom, stom. Dat de temperatuur niet onder de vijf graden is gekomen valt me nog mee. De nachten zijn toch kouder geweest zelfs tot het krabben toe. Nou hopen dat de zaailingen het overleven. Aan de rest kan ik niet zo veel zien. Maar we wachten af. Misschien moet ik ook maar eens lang de Aldi gaan.

Groetjes Sonja

do, 17/11/2005 - 21:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geen paniek Sonja :-) .. met een enkele keer 5C is er absoluut nog niemand over boord hoor, tegen die temperatuur kunnen ze best .. als ze fatsoenlijk "afgehard" zijn .. 't zal wel meevallen denk ik

mvg
Willy

vr, 18/11/2005 - 11:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

sonja

ik heb heel veel plezier van mijn weerstation en ondanks dat ik mijn electrischekachel aan heb en een tafel petroleum kachel voor de kleine cactussen wordt het bij mij minimaal 6.5graden en dan slaat de elekachel aan en verwarmd het tot 10graden en gaat weer uit, omdat het lang warm is geweest hoop ik dat het afharden dit jaar goed is verlopen want ik betwijfel of dat zo is.
Sonja geef jij je zaailingen nu nog wel eens water ?

vr, 18/11/2005 - 12:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Parodias,

De vijf graden overleven ze nog wel maar ik heb ook gewoon geluk gehad. Sommige nachten waren koude dan vijf graden, maar de noppenfolie heeft zijn werk goed gedaan. Waar ik eigenlijk het meeste zorgen om maakt zijn de zaailingen. Hun eerste winter dan maak ik die fout.

Hallo Edob,

Ik bevochtig ze nou een beetje met de bloemenspuit. Ik had vorig jaar slechte ervaring met geen water geven. Nou de boeken nakeken en het Internet en daar wordt aangeven (niet bij iedereen natuurlijk) dat ze niet helemaal droog mogen komen te staan maar ze mogen ook niet te nat. Maar ik heb nou een gedeelte naar binnen gehaald en op de vensterbank neergezet. Dan zie ik in het voorjaar wel wat de beste manier is (hoop ik).
Maar er waren een paar slecht gaan uitzien behalve de mammilaria's die hebben het naar hun zin, hoe klein ze ook zijn.

Groetjes Sonja

vr, 18/11/2005 - 13:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sonja

mijn kleine cactussen zijn nu 1jaar oud en ik ben bang met deze koude tempereturen dat ze gaan verrotten zodra ik water geef,
het is wel leuk nu want bij sommige zie je al dat het mooie bolcactussen worden ook het ik wat kleine opuntia stekken en die kan ik wel wat water geven volgens mij
edo

vr, 18/11/2005 - 17:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik had er eentje die al bloemen heeft. Sommige zaailingen zie je echt al een vorm inkomen van de cactus, maar er zijn er ook bij die wat langzamer groeien. En die zijn nu ook degenen die het slechts uitzien. Ik heb ook eigenlijk te veel gezaaid want ik begin aardig ruimte gebrek te krijgen in de kas. Nou zou wel niet alles de winter overleven. Ik heb nu 6 kweekbakjes in de kas staan en 6 op de vensterbank. Daar zijn de katten niet zo blij mee want ze hebben nu minder ruimte op de vensterbank.

Groetjes Sonja

Stom, stom, stom
vr, 18/11/2005 - 17:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

De vensterbank

Stom, stom, stom
vr, 18/11/2005 - 17:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

hehe :p
dan heb jij toffe katten,
wij hadden vroeger een mooie cristaatvorm op de vensterbank staan (6/7 jaar oud) en ze hem gewoon van de vensterbank afgegooid (2keer)
ik verzamelde toen nog niet en heb hem dus niet gered (stekken ofzo) :(

mvg, Angus

vr, 18/11/2005 - 17:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is een noodgreep. De katten zijn er niet mee eens en hebben al over de kweekbakken heen gewandeld. Ik hoop dat ze het gewicht van Dodo kunnen hebben. Ik heb de bakken zo neer gezet dat ze helemaal klem staan tussen het raam en de bank. Ook ik heb slechte ervaring met planten, zaailingen en katten.
Ik had in het vorige huis in een aparte kamer éénjarige plantjes gezaaid. Je wordt er niet vrolijk van als je de kamer opkomt en daar een kat ziet zitten tussen allemaal omgegooide plantjes die je net allemaal verspeend hebt.

Groetjes Sonja

zo, 20/11/2005 - 15:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb ik ook al vaak gehad mijn kat heeft er nu een hobby van gemaakt om er zoveel mogelijk om te kunnen gooien!
Dus heb ik nu een rek met verschillende etages en daaroverheen het zeil van mijn kweekhuisje dat in de zomer op het balkon staat, maar ze blijft er nu mooi af(maar heb inmiddels wel een hoop zaailingen waarvan ik niet meer weet van welke soort ze zijn, en ze stonden zo mooi op naam!)

zo, 20/11/2005 - 15:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

vraagje voor Sonja cfr die vensterbank ..

Is dat een venster op het ? Noorden ? Zuiden ? iets anders ?
Scherm je die zaaibakjes af tegen "te veel" licht/zon ?of hebben ze last van te weinig licht ?
Lijkt mij een mooie opstelling
ben benieuwd .. :-)
ja .. zaaien is mijn absolute passie, 'k zou er moeten mee ophouden :-) 'k heb ab-so-luut geen plaats meer maar 't is een regelrechte verslaving haha

mvg
Willy

zo, 20/11/2005 - 20:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Parodias,

De vensterbank zit op het zuidoosten. Ze krijgen 's morgens zon. Die is op dit moment niet zo vel dus geen last van verbranding. Het is nog ervaren of ze te warm staan vanwege de verwarming die onder de vensterbank zit.
Ik heb dit jaar voor het eerst bij Succulenta zaad besteld. Alleen een beetje veel. Ik voelde met net een kind in een snoepwinkel. Daarom ook nog zes kweekbakken in de kas. Geprobeerd een beetje te verdelen dan kan ik gelijk zien wat het meest bevalt. Verder had ik toch geen ruimte meer over op de vensterbanken, want de andere vensterbanken zijn allemaal op het noorden dus te weinig licht.

Groetjes Sonja

zo, 20/11/2005 - 21:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Virginia,

Ik heb in mijn kas nou een hordeur. Voor de zomermaanden als de deur openstaan, zodat de katten niet zo makkelijk kunnen inwandelen. Om de oudere planten maak ik me niet zo druk maar de zaailingen wel. Maar het is goed gegaan dit jaar (even afkloppen). De hordeur heeft ze werk gedaan.

Groetjes Sonja

zo, 20/11/2005 - 21:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

dank voor de toelichting .. me dunkt dat je ook flink gebeten bent door het zaaivirus !
Je weet toch dat die dingen groeien en alsmaar groter worden ? LOL !

mvg
Willy

vr, 25/11/2005 - 00:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik begin nou al ruimte gebrek te krijgen. Het is maar goed dat niet alles zou overleven.(daar ga ik maar van uit)
Ik kan nog een tafel er bij zetten in de toekomst maar ik zou ook een keuze moeten maken wat ik wil verzamelen. Nou heb ik een allegaartje en niet alleen in de cactussen maar ook in de vetplanten. Zou gauw ik ruimte gebrek krijg gaan toch de vetplanten eruit (maar nou nog niet).

Sonja

vr, 25/11/2005 - 12:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja de eeuwige keuze he .. die kas groeit helaas niet mee :-) en wat blijf ik dan verzamelen ? Ieder keer als ik een cactusboek open sla dan zie ik terug al die mooie planten die mij erg aanspreken en dan denk ik weer .. ha laat ik dat maar (terug) eens gaan zaaien, maar achteraf bedenk ik mij dan toch weer. Als ik vooraan in de kas een plant erbij schuif valt er achteraan gerandeerd eentje uit dus .. vol = vol .. maar mijn 10jaren plan om in de winter in 2 verdiepingen te overwinteren waarbij in de zomer de onderste verdieping naar een buitenbak verhuist (3 m2) dat zie ik nog wel zitten ... denk ik :-)

mvg
Willy

za, 26/11/2005 - 00:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een muurkas en ben deze zomer begonnen om plankjes aan de muur te bevestigen. Elke keer komen er weer een paar plankjes bij. Langzamerhand wordt elk plekje in de kast benut.

Groetjes Sonja

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag