Vraag over echinocactus.

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 12/10/2008 - 22:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vraag over echinocactus.

Hallo,

Sinds 18 augustus 2007 heb ik een jonge echinocactus.
Hij is al aardig gegroeid. Maar ik heb hem vorigd jaar verpot in normale tuinaarde. Nu las ik laatst dat cactussen speciale cactusaarde nodig hebben, dus wil ik de mijne verpotten in cactusaarde.
Is dat wel verstandig om het in oktober te doen? Of zijn er andere maanden die geschikter er voor zijn.
Voorderest ben ik een leek wat betreft cactussen, kunnen jullie me misschien wat tips and tricks geven wat betreft de verzorging?
Het lijkt me leuk om de cactus echt oud en groot te zien worden.

Oja en waar moet ik hem nu neerzetten in de komende wintermaanden? Volstaat een koele slaapkamer en dat ie in de vensterbank staat in het licht?
Nja vertel me alles maar.

Ik voeg even twee foto's toe zodat jullie kunnen zien hoe hij gegroeid is.

Foto 1 is gemaakt op de dag dat ik hem had gekocht.

Foto 2 is vandaag gemaakt.

Vraag over echinocactus.
zo, 12/10/2008 - 22:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

foto 2

Vraag over echinocactus.
ma, 13/10/2008 - 22:08
micraracer

Hoi Berber ,ik zou hem deze winter zo laten staan, cactussen groeien in de winter toch niet dus je moet hem nu ook geen water meer geven,en wat je zegt op een koele slaapkamer is prima maar dus geen water meer geven.Na de winter als hij begint te groeien kun je hem verpotten maar ik zou in die cactusgrond nog wel wat fijne steentjes toevoegen ongeveer drie delen grond en een deel steentjes,na 't verpotten nog een weekje geen water geven en dan langzaaam beginnen met kleine beetjes.Geluk ermee.Dan krijg je 't cactusvirus ook te pakken.

Gr Mart.

di, 14/10/2008 - 21:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heey Mart!
Bedankt voor je advies!
Ik vrees dat ik het cactusvirus al te pakken heb, ik merk dat je toch op een bepaalde manier aan de cactus gehecht raakt haha. Wil binnenkort nog een cactus aanschaffen maar weet nog niet welke, weet jij nog een leuke?

Ik heb een paar vraagjes over wat je me vertelde. Is de maand februari geschikt om te verpotten? Zoiets las ik laatst. Wanneer begint de groei?
Als ik hem verpot en steentjes toevoeg, bedoel je dan dat ik een kwart van het potje met grond moet vullen en erbovenop steentjes doen? Of moet de steentjes gemengd zijn in de aarde.
Als ik de cactus water geef, wat is dan de beste manier? moet ik sproeien? of is gieten op modder ook wel goed, zoals ik dat nu doe. Maar toen ik de cactus kocht zei die man dat ik dat niet moest doen ivm rottingsgevaar. Volgens hem moest ik de cactus in een potje met een gat aan de onderkant doen. En dan vervolgens een schaaltje met water neerzetten en daar de cactus pot inzetten, zodat de wortels het water opnemen van onderen.
Groetjes berber

wo, 15/10/2008 - 20:43
micraracer

Zoals ik al zei Berber je mag de cactus nu echt geen water meer geven,dus dat is nu van minder belang hoe je 't doet in 't voorjaar eerst beginnen met voorzichtig heel fijn sproeien en dan is 't 't beste dat een cactus van onder water krijgt.Dan die steentjes,die moet je inderdaad helemaal met de cactusgrond mengen,dus drie delen grond en een deel steentjes of fijn dakpannengruis of zoiets en je kunt er ook nog wat scherp zand bijvoegen b.v.brekerszand.Hopelijk lukt 't nu.Februari is toch nog een beetje vroeg om te verpotten,ik zou nog een maandje langer wachten.Mammillaria's zijn mooie cactussen om mee te beginnen en er zijn er zo'n slordige 300 verschillende van dus dan kun je nog even vooruit he.Veel plezier en sucses ermee.

Gr Mart.

do, 16/10/2008 - 00:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Okee dankje, nu is het wat duidelijker!
Ik was ook niet van plan water te geven hoor :)
Groetjes Berber

Onderwerp gesloten