waarom beginnen met beproeien

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 28/03/2006 - 11:37
edob

waarom beginnen met beproeien

Vanochtend heb ik voor het eerst mijn cactussen met veel water besproeid om ze uit winterslaap te halen,dit omdat Willy dit ook doet maar waarom moeten ze beproeit worden, verleden jaar gaf ik meteen gewoon water op de pot grond.
gisteren wel al mijn noppen folie weggehaald en alle cactussen overgepot in een grotere pot en dat is nieuw voor mijn,ik heb vissenkom grind gekocht en dit doe ik boven op de grond
Edo

di, 28/03/2006 - 13:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sproeien of beter nevelen is geen verplichte voorwaarde. het enorme voordeel echter, is dat de planten gewekt worden door een kleine hoeveelheid water die hun aanzet om de groei te hervatten. De hoofdreden om het zo te doen (tenminste voor mijn inzicht) is dat, sterk afhankelijk van de soort, de haarwortels die voor de waterhuishouding zorgen, verregaand zijn afgestorven in de winterdroogte. De zachte stimulans tot groei moet dus eerst deze haarwortels terug laten groeien en dan pas kan de plant grotere hoeveelheden water in de bodem de baas. Daarom ga ik ook pas uitgebreid gieten als mijn planten duidelijk tekenen van algemene groei vertonen. De enige uitzonderingen die ik in mijn kas ken zijn de "Chilenen" die kunnen bij konstant warm weer vanaf de eerste keer een volledig stortbad aan. Die verdubbelen dan ook hun plantenvolume in een paar dagen (soms 3dubbel)
en zoals steeds, dit is enkel mijn opinie ..

mvg
Willy

di, 28/03/2006 - 22:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

willy hoe vaak per week sproei je dan de cactussen?

Edo

wo, 29/03/2006 - 01:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

hmm .. voor de werkende mens is dat .. als er tijd is 's avonds en als tevens de weersomstandigheden het toelaten .. zeg maar 3 maal per week maar als het week einde zeer zonnig is dan durf ik het wel wagen om 3x per dag te nevelen .. nota ik zeg wel nevelen ttz dat zijn bijna microscopische druppeltjes die zich als een fiml over de planten verspreiden .. in een warme serre moet men al vlug 10° minuten nevelen wil er iets echt nat worden ..

Willy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag