blad basjoo in een dag tijd verwelkt

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/07/2010 - 20:28
peter42

blad basjoo in een dag tijd verwelkt

Ik kom gisteren thuis na een deels in het watergevallen bbq,
en tot mijn verbazing zag ik dat één blad van een van m'n basjoo's
een heel eind verschrompeld is. Het is het laatste nieuwe blad, en
heb ik zoiets nog niet eerder meegemaakt, en het kan verder geen kwaad
of zo, maar heeft iemand enig idee hoe zo'n blad in 1 dag zo kan verschrompelen? Water krijgen ze elke avond, en ook een sproeibeurt vlak voordat ik naar bed ga, dus van uitdrogen kan geen sprake zijn.
Ik vraag me dan ook af of dat niet met die hoosbui te maken heeft.
Ik was dabn wel niet thuis, maar ik zat een paar km verderop, en daar heeft het wel heel even heftig gehageld, maar ik zie verder geen schade aan de basjoo's of andere planten.
Ook raar, zo zaten we weg te puffen in de zon, om vervolgens without warning de parasol zien weg te vliegen en binnen 20 seconden ons bord eten vol hagel te hebben.

blad basjoo in een dag tijd verwelkt
zo, 11/07/2010 - 23:28
Berten

Ik heb juist hetzelfde meegemaakt. 's Morgens nog flink water gegeven en om 14.00 gemerkt dat het nieuwe blad reeds geraakt was door de zon voor het volledig uigerold was. Vlakbij staan 2 ens. ventr. maurelli en die hadden geen schade. Het was ook 37°C in de schaduw die dag. Ik denk dat dat té veel is voor het jonge blad van de M. basjoo. Maar niet getreurd, er staan inmiddels reeds twee nieuwe bladeren. Ik heb de plant wel in de schaduw gehouden en goed besproeid.
Groeten - Robert

blad basjoo in een dag tijd verwelkt
Onderwerp gesloten