bladen verwijderen van palmboom

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 06/01/2005 - 07:50
wim-

bladen verwijderen van palmboom

wanneer moet ik de bladeren verwijderen van de palmboom trachycarpus , moeten deze bladen dor zijn of mogen ze nog half groen zijn.

do, 06/01/2005 - 18:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, palmbladen verwijderen kan het gehele jaar door, maar het is toch wel streng af teraden om het in de winter tedoen als je palm tenminste buitenstaat, omdat de palm dan toch gevoeligger is voor ziektes en schimmels op de plaatsen waar je het blad verwijderd hebt.
De bladeren kun je er afhalen wanneer jij ze niet meer mooi vindt, dus je kan er gezonde groenebladen maar ook palmblad die al gedeeltelijk dor zijn verwijderen, maar laat het blad nooit zolang hangen tot het begint terotten aan je boom, ook weer i.v.m. ziektes.
Een palmblad heeft vrij vlug bruine punten, dat hoort nou eenmaal bij een palm, dus ook weer niet tevlug je bladeren verwijderen, want een kale palm is niet mooi, en voorals hij buiten staat in de winter, hoe meer blad hoe meer overlevings kans.

do, 06/01/2005 - 21:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met Jerry eens,maar je kan bruine punten wel afknippen.Maar je moet een paar milimeter bruin laten zitten,dus niet in het groen knippen anders wordt hij daar weer bruin.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag