bloei trachycarpus fortunei

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 15/05/2008 - 23:27
steveD

bloei trachycarpus fortunei

Hallo,

Ik heb twee trachy's staan van zo'n 1.80 meter stam, vorig jaar allebei in bloei gestaan, ze zijn twee en drie jaar geleden aangeplant.
Dit jaar is er echter op geen van beiden een bloei te zien. Andere trachy's staan al een tijdje in bloei.
Aan wat zou dit kunnen liggen? Voor de rest zien ze er gezond uit en komen er nieuwe bladeren uit.
Grt
Steve

vr, 16/05/2008 - 02:37
hent v

Hoi Steve

het ligt aan het geduld van de eigenaar ,dus kijk het nog een maandje aan.

Gr Hent

vr, 16/05/2008 - 10:28
Jardin Exotique

Was dat maar waar Hent, zo lust ik er nog wel een. Nee Steve, Trachy's bloeien niet elk jaar. Het kan wel eens voorkomen dat ze zo uitbundig gebloeid hebben dat ze een jaar of langer overslaan om bij te tanken . De aanmaak van zaden kost de boom behoorlijk wat energie. Het heeft uiteraard ook te maken met de conditie van de boom in het algemeen. Als je nu nog geen bloei constateert zal het er dit jaar wel niet meer inzitten.

vr, 16/05/2008 - 18:43
palmfanatico

Hey! ik heb hetzelfde probleem! heb mij trachycarpus pas overgezet en vorig jaar toen ik hem kocht hingen er zeker wel 6 a 7 bloeistengels aan! en nu heb ik er maar 1tje (en die moet nog helemaal uitkomen want is nog maar een klein puntje) dus zelfs nu in het late stadium moet mijn trachy nog met bloei beginnen!
In ieder geval Jardin exitique, wist ik echt nie tdat ze soms zomaar overslaan met bloeien, dan weet i kdat voor het geval dat ze volgend jaar niet bloeien. (want ik zou me meteen druk maken dat de boom slecht is of dood gaat of whatever)

Groeten Marco :D

Foto gemaakt : 16 mei 2008

bloei trachycarpus fortunei
za, 17/05/2008 - 13:39
steveD

Hallo,

Bedankt voor de uitleg, dus ik moet mij niet echt zorgen maken.
Grt
Steve

zo, 18/05/2008 - 03:24
edwardkarin

Geen bloei maakt toch niet uit... Als je palmen maar nieuw blad aanmaken en er komen weer nieuwe bladeren uit is dat goed, inderdaad kan een trachycarpus weleens een jaartje overslaan betreft de bloei, dat doet niets aan de palm zelf af vind ik, die bloemstengels verdrogen en ik knip ze dan af, ik doe er niets mee met die zaden.

Bij mij bloeien alle exemplaren met een stam van meer dan een meter, ik heb er 2 met stammen van 70 cm. en 90 cm. die doen qua bloei niets, groeien wel er snel overigens.

gr. Edward

ma, 19/05/2008 - 11:58
palmfanatico

Over de stamhoogte en bloei heb ik ook iets wat me heel erg opviel.
Ik heb dus 4 stammen in een pot (zelfde boom van de foto die hierboven staat) en er zit een kleine stam bij van net 60cm die had vorig jaar ook een bloemstengel, en nu heb ik ontdekt sinds gister dat hier dit jaar weer een nieuwe aan komt!
is het normaal dat zo een kleine stam al bloemen geeft?!?!?!?!

greetz marco

ma, 19/05/2008 - 14:00
edwardkarin

Zal wel, het gebeurd... dus dan kan het ook, ik kan er geen antwoord op geven, ik heb het niet in ieder geval ik heb er 3 met een stam van 60 cm.

gr. Edward

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag