Bloei Yucca Thompsoniana

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 11/03/2010 - 11:32
Frankko123

Bloei Yucca Thompsoniana

Mijn Thompsoniana begint een bloeistengel aan te maken (is inmiddels 10cm hoog) en nu wil ik weten wat te doen. Wegsnijden of laten bloeien? De reden dat ik deze vraag stel is dat de plant op een koele slaapkamer in pot aan het overwinteren is. De plant heeft nl. nog geen definitieve plek
in de tuin maar die gaat hij in het voorjaar krijgen.

Ik heb gelezen dat de kop afsterft als hij gebloeid heeft. Wat te doen?

do, 11/03/2010 - 17:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

De kop sterft niet, maar vertakt zich in nieuwe groeischeuten.
Gewoon laten bloeien, want als je de bloemstengel nu wegsnijdt gebeurd hetzelfde.

do, 11/03/2010 - 20:35
etna

mocht het zijn dat je de yuccainfo-icon in volle grond plaats is het wel beter de stengel af te knippen,anders steekt de yucca teveel energie in de bloei en niet aan de wortels,wat in het begin belangrijker is dan de rest..

mvg dieter

do, 11/03/2010 - 23:18
Draco

Inderdaad is de bloei apicaal dwz vanuit de groeipunt of top en ontstaat een vervangende top meestal vlak daaronder. Deze soort heeft bij mij al 2 keer gebloeid als kuipplant, de laatste maal was dit het afgelopen zomerseizoen. Ik snij de bloeistengel pas af als de bloemen uitgebloeid raken. Yuccainfo-icon thompsoniana herstelt zich vrij snel met de vorming van een of meerdere nieuwe groeipunten. Als je geluk hebt, vertakt de plant zich, maar vaak zal één loot de uitgroei van de overigen overheersen en onderdrukken. Ik zie dat nu bij een Yucca linearis, die aanvankelijk na de bloei 2 nieuwe toppen maakte, waarvan er nu nog maar een zich verder ontwikkelt. Ook aan de stambasis ontstaat nu een nieuwe scheut.

Onderwerp gesloten