cycas rev. tot wanneer kunnen nieuwe bladeren kom

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 03/08/2009 - 10:30
lily-anne

cycas rev. tot wanneer kunnen nieuwe bladeren kom

Ik hoop nog steeds dat mijn cycas revoluta een nieuwe bladerenkroon zal maken dit jaar. Ik heb er in het voorjaar een aantal minder mooie ( gele) bladeren afgesneden , zodat er nog een 7 stuks overgebleven zijn .Die bladeren zijn nog mooi groen en gezond.Ik laat de plant regelmatig wat droger worden en geef dan weer eens ruim water - staat in de volle zon in pot.
Tot wanneer is er kans op een nieuwe bladerenkroon ? Of is dit alleen in het voorjaar ?
groetjes
Lily-Anne

ma, 03/08/2009 - 12:03
kraikkonen

Die van mij heeft dit jaar ook nog niks aangemaakt, snap er niks van. Heb nog maar 4 bladeren over.

ma, 03/08/2009 - 13:27
AbeJan

Heb er 2 als kuipplant, maar ze slaan in ons klimaat weleens een jaartje over met het maken van nieuwe bladerkroon. Vorig jaar hebben ze, als ik het me goed herinner ook niets gedaan.
Sinds afgelopen maand zijn ze beide inmiddels wel een nieuwe bladerkroon aan het maken. 1 heeft inmiddels al bijna zo grote bladeren als het oude blad.
Ze hebben weinig water nodig, maar tijdens de groei geef ik ze wel regelmatiger water.
Het advies is wel om deze planten op een warm- en zonnige plek te plaatsen. Ik zet ze pas weer in de tuin medio mei, bij warm weer. Ze overwinteren bij mij in de tuinkas, en een groot deel vd lente staan ze daar dus ook nog in.

ma, 03/08/2009 - 23:47
ed ressiv

Mijn Cycas revolutas komt om de twee jar met nieuwe veren, ik heb het nog niet meegemaakt dat er iedere jaar nieuwe komen.
Groetjes
Hans

di, 04/08/2009 - 12:05
xride1

Ik heb al enkele jaren een nieuwe bladkroon aan mijn cycas, ik denk dat het ook wel afhankelijk kan zijn van de leeftijd van de planten. 2 planten hebben vorige week een bladkroon aangemaakt en de derde is nu moeite aan het doen.....Als de knop al net voor de winter klaarzit heb je de bladkroon idd in de lente, maakt de knop zich nu aan zoals bij mijn derde cycas dan heb je de bladkroon in de zomer. Sproei bij warm weer ook dagelijks de krop van de palm, daar houden ze wel van.

Groetjes,
D.

di, 04/08/2009 - 15:07
R.E.M.

Als ze nú komen, kunnen ze nog volgroeien. Een maand later is te laat.

Wat betreft Zamia's en Cycassen. Ik heb er meerdere. Deden eerst niks..helemaal niks.
In april /mei heb ik ze verpot. Goed doorlatende en rijke grond, veel koemest er doorheen en een grotere pot. Dat doet wonderen, want sedertdien zie ik groei. Ik heb zelfs een Cycas revoluta met meer dan 20 bladeren. Zal eens een fotootje ervan schieten.

di, 04/08/2009 - 15:11
BertG

Mijn Cycas Revolta deed de eerste twee jaar na de aankoop helemaal niets. Pas vorig jaar juni werd de eerste nieuwe bladerkroon aangemaakt. Nu, begin augustus is hij bezig met de tweede, het kan blijkbaar nog steeds!

Groeten
Bert

cycas rev. tot wanneer kunnen nieuwe bladeren kom
di, 04/08/2009 - 22:04
xride1

Hallo,

Ik was ook benieuwd naar mijn aantal bladeren en ben ze dus bij deze gaan tellen, resultaat; bij de 2 grootste cycas beiden 32 bladen, de kleinere 19, dus mensen... geef de moed niet op en blijven praten tegen de planten,

groetjes,
D.

wo, 05/08/2009 - 01:54
edwardkarin

Bij mij allemaal ik heb er 3 staan als kuipplant dus in de winter vorstvrij en droog houden, allemaal nieuwe bladeren en veel ook nog.

De grootste (zie topic) krijgt er wel erg veel dit keer.
Dit is trouwens wel een jaar later nadat vorig jaar ook al een krans was gekomen, dus elk jaar kan zeker wel.

gr. Edward

wo, 05/08/2009 - 17:08
Bur

er was eind mei hier een topic over het flushen van de Cycas Rev. met een specifieke meststof om de groei te bevorderen. Ik heb sindsdien heel af en toe een combinatie gegeven van roze korrel en blauwe korrel in kleine hoeveelheden. Voordien had ik elk jaar een nieuwe bladerkroon ( zonder extra meststof ) maar dit jaar is hij reeds begonnen aan een tweede ring sinds vorige week...

Mvg,

B.

Onderwerp gesloten