dwergbanaan

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 02/08/2006 - 12:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

dwergbanaan

Ik heb een bananenplantje gekocht, een maand geleden, volgens mij is het een dwergbanaan, want iemand op het forum plaatste er een foto van en hij lijkt heel erg op de mijne. Hij groeit heel goed, zo 1 tot 2 nieuwe bladeren per week. Nu groeit er sinds vorige week naast de plant een klein plantje, dat nu ook al 4 blaadjes heeft en een cm of 10 is Moet ik dit erin laten? of weghalen? En hoe doe ik dat? Of moet ik de 2 plantjes samen in een grotere pot planten?
Alvast bedankt

wo, 02/08/2006 - 19:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

plantje nog eventjes laten staan totdat er zich worteltjes hebben gevormd,dan kan het plantje voorzichtig van de moederplant worden afgehaald en opgepot.U kunt het plantje ook gewoon laten zitten.

do, 03/08/2006 - 11:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

En hoe lang duurt het voordat er worteltjes aan zitten? Ik wil het plantje liever weghalen, want anders zitten de bladeren van de grote in de weg bij het groeien!

do, 03/08/2006 - 16:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe lang het duurt voordat er wortels komen weet ik niet,maakt u zich maar geen zorgen als de grote bladeren in de weg zitten,ik heb hier een basjoo staan met zeven uitlopers.Ziet er trouwens heel mooi uit,maakt de plant wat voller,maar goed dat is mijn smaak.
Ik denk dat het plantje nog wat groter moet groeien voordat zich wortels gaan vormen.succes

vr, 04/08/2006 - 11:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Okee bedankt

di, 08/08/2006 - 21:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou het kleinje nog even laten zitten. de bladeren gaan niet in de weg zitten, tenzij de sucker de moederplant gaat inhalen.
In de natuur blijven de kleintjes ook aan de moederplant zitten en het helpt de grotere plant met meer voedselopslag.
Als je het kleine plantje lossnijdt, zorg dan dat je voldoende corm van de grote plant afsnijdt, anders gaat hij/zij alsnog dood en dat zou zonde zijn. Ook de wond even laten drogen of er fijngewreven houtskool op doen helpt, tesamen met het bladoppervlak verminderen.
Succes, Laterita

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag