Gunnera manicata

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 22/06/2006 - 01:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gunnera manicata

hallo,

wie heeft ervaring met deze plant, en dan bedoel ik vooral de overwintering.
Is het ongeveer hetzelfde als met de basjoo ?

do, 22/06/2006 - 13:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo anoniem , ik heb zelf twee van deze planten in onze tuin staan en overwinter ze door een dikke laag stro erop te leggen en zodra het stro in de lente weer omhoog gedrukt word door de groei van de plant haal ik alles eraf en dit gaat goed bij ons, alleen het blad streft af maar groeit in het voorjaar weer mooi verder.
hoop dat ik je hiermee kan helpen.
groeten van een exoot, tanja.

do, 22/06/2006 - 19:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik had de mijne afgedekt met het eigen blad en een paar stukjes schors erop, (het was nog een kleine eerstejaars) maar hij is op het eind van de winter kapotgerot. Nu is ie wel terug uitgelopen en heb 3 nieuwe plantjes. Mijn oom heeft al een jaar of 6 eentje in de tuin, deze was ook het eerste jaar kapotgevroren, daarna geen problemen meer en heeft al een serieuze "stam" en er zitten zeer grote bloeikolven aan. Ik weet niet precies hoe/of hij hem beschermt.

ma, 03/07/2006 - 15:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb de Gunnerainfo-icon niet in de buurt van water aangeplant en ik heb na 6 jaar de indruk dat de plant behoorlijk wat hebben kan. Ik plemp er wel eens wat bovenop, bv. het eigen blad en het blad van de banaan. Allemaal best.
De plant wordt slechts 2 meter hoog, doordat ie vrij droog staat.
Hij is gekocht als Gunnera manicata.

do, 06/07/2006 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gunnerainfo-icon manicata is vorstgevoelig. Mijn ervaring is dat je hem tegen vorst kunt beschermen met eerst stro,dan eigen gunnerablad,bladeren of dennentakken. Bij matige vorst en harde wind doe ik er tijdelijk plastic overheen. Bij de groeikern plaats ik een stok,zodat ik precies weet waar die zit omdat bij afdekken met een laag van 0,5m je niet meer weet waar precies deze kop zit. Het is een moerasplant,het vruchtvlees mag in de winter niet onder water staan.Zowel zon als halve schaduw zijn als plaats geschikt Vochig houdende grond,b.v ik heb leem gebruikt.bevordert de groei en voorkomt dat de bladeren bij hoge temperaturen vlug slap en bruin worden. verder heb je zg. klonen als ondersoort wat betekent dat sommige gunnera's veel groter worden dan anderen onder dezelfde omstandigheden. Indien je wil kan ik een artikel e-mailen,waarin het uitgebreid wordt beschreven.Succes.

vr, 07/07/2006 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Portrer,
Je had het niet tegen mij, maar dat artikel van die klonen lijkt me heel interessant. Ik weet niet hoe je een persoonlijk bericht kunt sturen in dit forum...

vr, 07/07/2006 - 17:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Henk69,Anoniem,
Eerlijk gezegd weet ik dat ook niet . Het artikel is jaren geleden in Groei & Bloei-tijdschrift verschenen onder de kop"Plant eens een reus " door Wiert Nieuman. De enigste manier is m.i. je (a-mail)adres doorgeven,maar ik weet niet of je dit wilt.
Potrer

za, 08/07/2006 - 16:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Potrer,
Och, waarom niet publiek? H [dot] Meijersathetnet [dot] nl
Forummers die mij een e-mail willen sturen graag een PLANTEN woord in het onderwerp zeten want ik krijg veel spam...;)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag