klimaat opwarming!

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/01/2007 - 19:21
exooot

klimaat opwarming!

hoii,,

ik luisterde net naar het weerbericht,,ik schrok best wel een beetje..
hij zei het volgende:
dat over 10 jaar zou hij niet willen wonen in de polders..dat zou tegen die tijd allemaal al onder water staan..
en over 40 jaar zouden we hier het klimaat hebben van zuid frankrijk..een mediteraans klimaat dus..
dit is natuurlijk afschuwelijk voor het flora en fauna van hier..
ik heb ook al eens iemand horen zeggen dat de klimaatverandering hier sneller toe gaan slaat vanwege de ligging van nederland..!
het is heel slecht voor alles natuurlijk..
maar dan kunnen we ongestoord de phoenixen en washingtonia's laten groeien..maar of we over die tijd er blij mee zijn?!

do, 04/01/2007 - 21:10
George

Er zijn natuurlijk heel wat visies over de opwarming. Ik denk persoonlijk dat de opwarming nog sneller gaat gaan dan verwacht. Iedereen blijft ondanks alles rustig doorstoken en autorijden. De koolstofdioxide-uitstoot werkt vertragend, naijlend. Dus de effecten van de laatste jaren zijn nog niet direct zichtbaar, dat belooft voor de komende jaren.

Ik ben natuurlijk blij dat we meer mooi weer krijgen en we palmen kunnen uitplanten. Maar tegelijkertijd zal onze inheemse natuur zich in zeer korte tijd moeten aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Dit wil niet zeggen verdwijnen maar migreren...

do, 04/01/2007 - 21:46
kroisos

hoi,

ik woon in de ook in de polders maar zit weinig in met wateroverlast, een kilometer of 2 verderop is een heuvel van bijna 70m hoog, als het water komt ga ik daarop gaan wonen. dan woon ik direkt op mijn subtropisch eilandje....

maar even serieus, globaal gezien is de aarde de laatste 100j 1°c warmer wat niet zoveel lijkt, maar op sommige plaatsen vooral in het hogere noorden is dat meer dan 5°c en hebben ze een open zee in de winter waar er normaal een ijsvlakte is. en het erge is eens dat deze zeeen beginnen op te warmen het proces heel moeilijk omkeerbaar is als het al mogelijk is waardoor je steeds minder ijs hebt en meer water die de zeespiegel doet stijgen. veel van de kleine eilandjes in de stille oceaan hebben daar nu al last van en dreigen de komende jaren volledig onder de zeespiegel te verdwijnen...

do, 04/01/2007 - 21:51
texeltje

Wij ollanders zijn erg goed in waterkering en kunnen heeeeeel goed dijken verhogen.....

vr, 05/01/2007 - 14:04
Separatist

Maar dijken kunnen breken!
Tijdens de watersnoodramp van '53 werd 175.000 hectare land omgetoverd tot 175.000 hectare zee. Ook op Texel vielen toen slachtoffers te betreuren. Met de stijging van de zeespiegel zou dit in de toekomst nog van een grotere omvang zijn, de ramp van '53 zou daarbij in het niets vallen.
Ik zie het allemaal wat argwanend tegemoed. Op korte termijn kan het allemaal wel leuk zijn die opwarming maar op de lange termijn gaan we daar zeker onder lijden. De mondiale opwarming zou ons in de nabije toekomst ook in een nieuwe ijstijd kunnen storten. Dan is het gedaan met palmbomen planten.

groeten
Yves

vr, 05/01/2007 - 17:29
kroisos

dat van die ijstijd is gedoemd om wel nog eens te gebeuren, ijstijden komen en gaan zo rond de 10000j en de laatste ijstijd was iets van een 10000jaar geleden dus zitten we toch wel ongeveer op de grens van een overgang naar een nieuwe ijstijd....
(maar hij mag wel nog een paar honderd jaartjes wachten van mij.)

groetjes,
kristof

vr, 05/01/2007 - 19:31
exooot

ja klopt allemaal..

ik heb ook al eens gehoord dat de noordpool en zuidpool om de weet ik hoeveel jaar wissellen..

dat zou dus betekenen dat wij hier in de echte tropen komen te zitten!

dit is al eens gebeurd in de tijd dat hier de kolen en gas werd gevormd..

zo, 07/01/2007 - 20:29
Separatist

Moeten we wel eerst 2000 jaar zien te overleven zonder magnetisch veld. Dan staan we bloot aan zonnedeeltjes die met grote snelheden op ons worden afgevuurd. Maar mss hebben we tegen dan er wel iets op gevonden om ons te beschermen en het aardmagnetisch veld te vervangen. We hebben nog ongeveer een 2000 jaar de tijd. Maar de impact op fauna en flora zal enorm zijn, dat staat vast. Zelfs met geheel nieuwe diersoorten en planten (mutatie) tot gevolg.
Het aardmagnetisch veld neemt momenteel af, zo'n 5 procent per eeuw. Rond het jaar 4000 zal het tot een minimum herleid zijn. Daarna komt het proces weer op gang tot we 2000 jaar later opnieuw een volwaardig magnetisch veld hebben. Dan zullen de polen verwisseld zijn.
Voor wie het allemaal niet zo duidelijk is, hier is een interessante link:
https://tinyurl.com/y3y7n77y

groeten
Yves

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag