lichte puntjes in het blad...

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/07/2007 - 00:14
palmgek

lichte puntjes in het blad...

Bij 1 van mijn P. canariensissen, gelukkig alleen de kleinste, bevinden zich op het blad lichte puntjes..? Vooral als je tegen het licht inkijkt zie je ze goed, alsof op die plaatsen op het blad het licht gemakkelijker doorlaat. Is dit een ziekte of misschien een beestje? Tis overigens alleen bij de canariensis heb het bij andere palmen nog niet gezien. Is dit mogelijk besmettelijk? Iemand ervaring hiermee? Als het nodig is maak ik morgen een foto ervan... Alvast bedankt!

groeten, Richard

zo, 01/07/2007 - 00:35
hent v

Hoi Richard

Dit is een voedselgebrek ,en het trekt niet meer weg dus bemesten.

Gr Hent

zo, 01/07/2007 - 11:01
palmgek

Hoi Hent,

Alvast bedankt voor je reaktie maar weet je zeker dat dit een gebrek aan voeding is? Heb nl een tijdje terug een flinke schep koemest door de grond gemengd. Plant groeit verder goed en is ook mooi donkergroen staat al vanaf april buiten en heeft die puntjes ook al vanaf dat ik hem heb, maar het zijn er wel meer geworden, nu zelfs ook op enkele nieuwe bladeren. Ik vrees voor 1 of andere ziekte en voor besmetting van mn andere 2 canariensissen.....

lichte puntjes in het blad...
zo, 01/07/2007 - 15:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

De foto maakt duidelijk dat het hier om een aantasting door een insect o.i.d. gaat. Je zult de boosdoener moeten vinden om te weten te komen hoe deze te bestrijden. Zitten er kleine groenige "vliegjes" op (b.v. Cicaden), lopen er spinntetjes over het blad? Kijk ook juist eens na het donker.

RdB

di, 03/07/2007 - 12:27
palmgek

Ik heb nog is goed gekeken en heb tot nog toe eigenlijk geen beestjes kunnen ontdekken, behalve een paar spinnetjes die er hun web in hebben gemaakt. Zon spinnetje doet toch niks met het blad? Het is ook niet erger geworden gelukkig, ondertussen blijf ik het in de gaten houden.

Groeten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag