Musa basjoo binnen?

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 10/09/2009 - 22:43
palmfanatico

Musa basjoo binnen?

hey allemaal,

Het is zow dat ik behoorlijk wat stekken van de musa basjoo heb ongeveer 10 stuks van ruim meer dan 1,75 meter. Nu is het zo dat de schuur niet groot genoeg is om ze allemaal neertezetten, (en het is trouwens ook te koud, vorig jaar 3 bomen ingepakt en in de schuur gedaan, maar allemaal verloren door bevriezing, wil ze daarom ook niet buiten in pakken, en staan nu ook al allemaal in pot) is het mogelijk om ze binnen in huis te laten overwinteren? bij gewoon kamer temperatuur? of kan de musa basjoo er niet tegen? ik heb zo wel een ensete glaucum overwinterd vorige winter, gewoon binne voor het raam. Hoop dat dit ook met de musa basjoo kan.

vr, 11/09/2009 - 01:01
Subtropical

komt niks van terecht , zolang mogelijk koel houden . Desnoods leg je ze in de kruipruimte.

ma, 14/09/2009 - 00:06
hanshinterseer

Ik heb dit vorige winter ook gedaan, met succes. Ik heb de planten op een slaapkamer bij het raam gezet.

Aanvankelijk zullen de planten last krijgen van droge bladeren. Deze kun je er overigens gewoon vanaf knippen. Hierna gaan de planten weer groeien maar krijgen ze last van luizen. De planten zien er dus niet mooi uit als ze binnen staan!

In het voorjaar kun je planten dan weer buiten zetten. Ze zullen dan aanvankelijk weer wat problemen hebben met de bladeren. Hiervan herstellen ze echter snel.

De twee planten die ik afgelopen winter (beschermd) buiten heb laten staan, zijn dood gegaan. De drie die ik naar binnen heb gehaald staan nu weer buiten en zijn flink gegroeid. Zie foto.

Musa basjoo binnen?
ma, 14/09/2009 - 04:23
palmfanatico

Hey Hans!
Bedankt voor je bericht. Het is dus wel mogelijk om ze binnen te overwintern! ben daar heel blij om, omdat ik niet weer wil dat ze doodgaan. kan ik de luizen niet bestrijden met luizen spray?

in iedergeval bedankt, ik ga het dit jaar ook zo doen.

ma, 14/09/2009 - 23:15
Subtropical

IK LAAT ZE IN DE VOLLE GROND EN PAK ZE IN, EN STEEK ALTIJD WAT AF VOOR BACKUP IN DE GARAGE. BINNEN (Caps lock weer uit ha ha )heb ik slechte ervaring slap blad ,luis een plamt heeft ook rust nodig

Musa basjoo binnen?
ma, 14/09/2009 - 23:27
kraikkonen

Waarom groeien mijn musa basjoos geen centimeter meer? Mijn ensete ventricosum maurelli's groeien nog als een speer. Waarom de basjoos niet?

Is dit normaal? Is dit bij jullie ook zo?

gr. L

di, 15/09/2009 - 14:37
peter42

@ Kraikkonen
Wat bedoel je met niet meer?
Zijn we wel gegroeid en zijn ze nu ineens gestopt, of zijn ze deze zomer helemaal niet gegroeid?
Verder vertel je er ook niet bij wat je qua voeding en water geven hebt gedaan, en zegt 1 foto som

di, 15/09/2009 - 14:39
peter42

@ Palmfanatico
Als je bang bent voor droogte, dan kun je ook een kleine luchtbevochtiger kopen.

di, 15/09/2009 - 22:20
kraikkonen

@ peter42

Wanneer ik het nodig acht doe ik er altijd een foto bij, maar nu leek me dat niet nodig omdat er niks bijzonders aan het exemplaar is te zien. ziet er verder kern gezond uit. Groeide de hele zomer als een speer, maar nu voor geen me

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag