musa basjoos nu buiten zetten?

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/04/2011 - 16:17
peter42

musa basjoos nu buiten zetten?

Ik heb al mijn basjoos in mijn demontabele kas staan, en vraag ik me af of ik ze al buiten kan zetten nu dat ze zon zo fel is, want ik kan ze nergens in de halfschaduw zetten, en ben ik bang dat dan al het blad verbrand, dus is het niet verstandiger om even een dag of nog te wachten totdat dit extreme warme weer voorbij is, zodat ze daarna langzaam aan dan wat minder zon kunnen wennen?
Op de foto zie je dat ik het zeil rondom de kas omhoog heb gedaan en er alleen nog zeil op het dak zit om de felle zon nog even buiten te houden.

musa basjoos nu buiten zetten?
zo, 24/04/2011 - 16:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dus feitelijk staan ze al buiten. Een mooie manier om de planten zonder felle zon af te harden.

zo, 24/04/2011 - 16:40
peter42

Hoi green, ik heb al weken de deur openstaan van de kas, en hangt er een ventilator aan het plafond om de lucht goed te circuleren, maar ondanks dat was het toch erg warm in de kas, dus heb ik gisteren de zijkanten omhoog gerolt zodat er meer frisse lucht bij kan en het wat koeler wordt, en dacht ik zelf ook dat ze dan beter acclimatiseren, alleen durf ik het nu niet aan om meteen alles te verwijderen vanwege de felle zon, want daar zijn ze dus nog niet aan gewend. Het zeil is niet helemaal transparant maar wat melkachtig, en zit er ook bubbelfolie onder, dus krijgen ze nu geen directe zonnestralen te verwerken, dus lijkt het mij verstandiger om alles nog even een paar dagen zo te laten staan totdat we weer wat normaler weer krijgen met minder felle zon.
Ook be nik nog een beetje bang dat het weer over een week of zo om zal slaan, en we dan harde wind en regen krijgen, en dan waaien alle bladeren kapot, dus wil ik zeker nog even een weekje wachten om dat te kijken wat de weersverwachtingen dan gaan voorspellen.

zo, 24/04/2011 - 18:58
D_SDennis

Ik denk dat het er op uit draait dat je al je blad wat er nu aan zit na de eerste de beste voorjaarsonweersbui kwijt raakt. Ik zou al het blad, maar dat had ik eigenlijk al drie weken geleden gedaan, gewoon wegsnijden en je planten buiten zetten. Het nieuwe blad zal harder zijn. Maar goed, wel zonde van je blad, maar ik denk dat dat wel de verwachting is.

zo, 24/04/2011 - 19:20
marcs

Ik heb mijn Musa Basjoo en sikkemensis al 3 weken buiten staan.
Ze kunnen wel een beetje nachtvorst hebben als ze groot genoeg zijn.

De kluit zal echt niet bevriezen bij een nachtvorstje.
Ja, je kan een paar bladeren verliezen, maar dat ik ook te verhelpen met een deken er omheen.

Marc

zo, 24/04/2011 - 21:30
edwardkarin

Jeetje Peter, het is al dagen 25 graden, kom op ff. ze hadden toch al moeten staan man, die van mij in de volle grond krijgen hun 3e blad alweer en zijscheuten rukken zich al op, wat denk je dan?

Het is al zomer als je het weer van de laatste 2 weken bekijkt.

Naar buiten met alles nu....

Musa basjoo mag toch in de volle zon, bij mij gaan ze op het zuiden als een gek in de volle zon.

zo, 24/04/2011 - 22:33
jeremaine

hup, naar buiten met die handel.... Ze staan bij mij ook al een tijd buiten en ja, het
eerste blad is verbrand, maar goed er komt wel weer nieuw blad.

ma, 25/04/2011 - 03:45
peter42

Ik heb niet echt tijd gehad om ze buiten te zetten, en had ik ook niet verwacht dat het zo'n mooi weer zou worden en blijven, vandaar ze nog in de kas staan, en daar blijven ze nog minstens tot eind van de komende week staan omdat ik ook de komende week geen tijd heb, maar zoals ik al eerder schreef, het zeil van de kas is er rondom af, en zit er alleen nog zeil op het dak, maar ook dat kan er alvast een dezer dagen af.
Verder verwacht ik ook dat alle oude bladeren snel het loodje zullen leggen, want dat was vorig jaar ook het geval toen ze uit de kas kwamen,
maar de nieuwe zullen wel weer stevig zijn, dus daar maak ik me geen zorgen meer over. In principe zou ik ze in het najaar al van alle bladeren
kunnen ontdoen voordat ze de kas in gaan, want die gaan in het voorjaar toch kapot, dus zou ik veel meer ruimte in m'n kas kunnen hebben als ik ze pot tegen pot zou kunnen plaatsen. Anyway, dat is dan weer een zorg voor het najaar, en daar wil ik nu heel niet aan denken, want de zomer moet nog beginnen, en heb ik gewoon een hekel aan de winters met dat verplichte binnen zitten en die verveldende korte rotdagen.

wo, 27/04/2011 - 00:17
micle

Ik heb mijn musa al vanaf Maart in de volle grond staan zonder bescherming. Inmiddels al zijn tweede blad aan het uitvouven. De ''stam'' heeft een hoogte van ca 170 cm. (dus excl blad). Ik hoop dat deze dit jaar in bloei komt.

Het moraal van dit verhaal, naar buiten met die handel.

wo, 27/04/2011 - 00:42
peter42

Ik heb de kas al zo goed als plat, en staan ze nu dus buiten.
Ik moest wel, want menig nieuw blad is al geknikt omdat de kas niet hoog genoeg meer was. Maar goed, die schade halen ze wel weer in met dit vroege mooie weer. Nou maar hopen dat de afgelopen warme week niet ten koste gaat van de zomer.

wo, 27/04/2011 - 12:27
Frankko123

Mijn basjoo's en sikkimensis staan ook alweer 3 weken in de tuin. Ik heb ze buiten gezet met 2 bladeren eraan maar vooral bij de sikkimensis waren deze bij de 1e beste windvlaag geknakt. Het nieuwe blad is veel stugger en beter bestand tegen wind en regen dus ik vraag me af wat zo'n kas oplevert. Ben bang dat ze verwaaien als je hem weghaalt.

wo, 27/04/2011 - 13:38
edwardkarin

Mensen bananen liefhebbers, denk wel aan het vocht, want het is met de wind erbij kurkdroog natuurlijk.

Edward

wo, 27/04/2011 - 22:00
peter42

@ Frankko123
Vorig jaar vergingen de bladeren ook toen ze uit de kas kwamen, dus hou ik er al rekening mee dat dat weer het geval zal zijn, maar elke 10 tot 15 dagen komt er wel weer een nieuw blad bij, dus tegen de tijd dat de zomer op gang komt, z

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag