Musa Sikkemensis

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 15/01/2006 - 15:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Musa Sikkemensis

Ik heb bovenstaande banaan in de tuin staan. Nu heeft tie helaas het loodje gelegt (stam is zacht en hol = dus dood denk ik), bestaat er nog een kans dat er een nieuwe plant uit de wortels omhoog komt?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Gr. MiB

zo, 15/01/2006 - 16:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit gebeurt ook bij de Basjoo,als je hem niet inpakt. Maar die komt wel weer boven de grond. Ik geef je niet veel kans met de Sikkemensis,deze is nl veel vorst gevoeliger. Maar ik heb weleens verhalen gelezen, dat het wel lukte. Maar je zal wel tot half April moeten wachten tot je wat ziet,tenzij we een warm voorjaar krijgen. (ik heb mijn musa B nog steeds niet ingepakt,is nog keihard, -5 is de laagst gemeten temp )

zo, 15/01/2006 - 17:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Okee nog ff wachten dus. Het is hier ook niet echt koud geweest. Ik denk niet dat het kouder is geweest dan -6. Nadeel is wel dat de plant in juli pas is aangeplant (nieuw huis = nieuwe tuin) dus de kans is groot dat tie het niet gehaald heeft. Als tie het niet red kan ik dus beter een Basjoo zetten in het voorjaar?

Gr. MiB

zo, 15/01/2006 - 20:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi ,

Ik had ook sikkimensis in volle grond gezet , maar door omstandigheden moest ik deze uitgraven :( Deit waar wilde ik die gebruiken als experiment in zelfde wijze inpakken als basjoo. Volgend jaar zet ik hem weer terug , vond wel dat sikkimensis slomer groeid dan basjoo.

Als je voor een banaan kiest , kies dan zeker basjoo daar ben je meer zeker van je zaak. Want sikkimensis worden heel veel verschillende ervaringen van gehoord , van goed groeiend tot dood ...

Greetz robbin

zo, 15/01/2006 - 22:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is me duidelijk. Ik stond destijds te twijfelen tussen de Basjoo en de Sikkemensis. Dus toch de verkeerde gekozen. Helaas.

Denk dat ik in april/mei eens in België bij die exotenkweker (plantencentrum Exotica) ga kijken. Zit niet ver hier vandaan en het lijkt dat daar leuke dingen te krijgen zijn.

Gr. MiB

ma, 16/01/2006 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Basjoo koste verleden jaar € 10 voor een plant van 1 meter hoog ,bij Intratuin! ga daar maar voor. Mijn Basjoo heeft na twee jaar beschermen een stamdikte van bijna 15 centimeter! aan de voet , deze winter nog onbeschermd.

wo, 18/01/2006 - 00:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja je kunt ook gewoon een zaden paket kopen al duurt het dan allemaal wat langer.Je kunt dan wel met van alles expirimenteren,inpakken of niet.Heb op het moment bijna de hele Musa familie in de kiem bak liggen dus kan volop proberen volgent jaar...

Groeten Andre

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag