Passiflora caerulea 'lavender lady'

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 27/05/2009 - 20:20
edwardkarin

Passiflora caerulea 'lavender lady'

Ik heb de passiflorainfo-icon caerulea 'lavender lady' gekocht, ik mix deze met de gewone caerulea die al jaren in mijn trellieschermen groeien, ik vraag mij af hoe hard de 'lavender lady' is?
Ik heb dus na deze winter 2 plekken met dikke knoestige stammen waar geen passieflora meer uit komt, op andere plaatsen zijn ze weer snel aan de groei geraakt, maar je merkt de tik van de koude winter wel degelijk.

Overigens is het onkruid want op allerlei plekken komt de passieflora omhoog, ik heb het liever als brandnetels hoor.

gr. Edward

Passiflora caerulea 'lavender lady'
wo, 27/05/2009 - 22:43
Silviu

Wij hadden minder geluk dit jaar. Op 3 verschillende plaatsen in onze tuin stond de gewone (winterharde?) passiflorainfo-icon. In geen enkele is nog wat leven te bespeuren. De oudste stond er al een tiental jaar en had aan de basis al een stamdikte van ongeveer 5 cm. Een triestige zaak, heb ondertussen wel al een nieuwe aangeschaft...

wo, 27/05/2009 - 23:42
edwardkarin

Hoi Karin 3, ik heb ook nieuwe aangeschaft en dat wordt dit jaar best wel mooi, want het groeit als kool in de hoogzomer, daar zit ik niet over in, maar het zijn natuurlijk in vergelijk met een stam van 5 cm. dunne sliertjes.
Ik heb dus de 'lavender lady' zal mij benieuwen, mooie bloemen zijn het.

Ach het kost niet veel voor 6 euro heb je een 3 a 4 sliertjes van 2 meter en kan je deze weer opbinden, dan gaat de groei vanzelf.
Alleen het uit elkaar halen is altijd zo'n priegelwerk als je ze uit een tuincentra hebt gekocht, zit zo door die bamboestokjes gewikkeld.

Waar woon je, ook in het zuiden van het land, daar was het erg koud, hier Almere minima van -9 als minimum, maar ja ook dat is koud.

gr. Edward

do, 28/05/2009 - 20:15
Silviu

Wij wonen in West-Vlaanderen (België) en waren toch verwonderd dat al onze passiebloemen de winter niet overleefden. Vorige jaren hadden we ook al met andere soorten geprobeerd maar die stierven telkens af in de winter. Meestal waren we daar wel op voorzien en hadden we eind augustus reeds stekken genomen. Dit hadden we verleden jaar echter over het hoofd gezien en de winter heeft ons dus verrast. Voor de komende jaren zijn we weer gewaarschuwd...

do, 28/05/2009 - 23:36
G Graat

Hoi Edward
Er is eigenlijk geen een witerharde passiflorainfo-icon,bij een zachte winter overleeft de passiflora Caerulea (blauwe) en de de passiflora Caerulea Constanse Elliott (de witte)het wel,maae de rest vergeet het maat.
Gerrit Graat https://tinyurl.com/y3j5zsxg

vr, 29/05/2009 - 01:13
sub T

Hoi,

Ik heb ook deze lavender lady gekocht. Kunnen stekken in de zomer of nazomer genomen het volgende jaar weer uitgroeien tot goed bloeiende planten? (is mijn eerste passiflorainfo-icon)

Groetjes

ma, 01/06/2009 - 17:17
Weatherman

Hier in Utrecht heeft de Caerulea de winter redelijk goed tot super doorstaan. Ik heb op een (niet al te beschutte) zuidmuur twee exemplaren staan. Eén leek in het geheel afgestorven, maar heeft de afgelopen maand weer nieuwe uitlopers vanuit de hoofdstam aangemaakt. Deze was ook pas in het najaar aangeplant, na eerst in een pot gestaan te hebben. De andere staat er langer en is de gehele winter groen gebleven, slechts enkele takken zijn afgestorven. Ondertussen is deze uigegroeid tot een reus van 2 bij 3 meter bij tientallen knoppen en ook al meerdere bloemen.
Elders in de tuin heb ik dit voorjaar de passiflorainfo-icon Caerulea Constanse Elliott aangeplant. Deze steekt zijn energie vooral nog in de groei en niet in het aanmakken van bloemknoppen. Misschien dat dat later in de zomer nog gebeurt.

Onderwerp gesloten