Trithrinax campestris

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/09/2010 - 23:14
D_SDennis

Trithrinax campestris

In februari heb ik een Trithrinax campestris gekregen uit ruil met een Phoenix r. Hij had niog geen gedeelde bladeren. Vanuit een klein potje verpot naar een 3 liter rozenpot. Dit seizoen vijf gedeelde bladeren ontwikkeld. Eerste blad dit jaar bestond uit twee bladslippen, de laatste uit vijf. Ik ben verrast door de toch wel vlotte groei die deze soort meemaakt, ondanks dat ie in pot staat en dat er van bekend is dfat het een trage groeier is. ik zag dat deze week de wortels ook onder de pot vandaan kwamen! Ook wortelgroei gaat dus hard, zie foto. Nu in een tien liter pot gezet. Kan ie daar voorlopig zijn gang gaan. Eigenlijk wil ik m volgend voorjaar in de vollegrond zetten.

Zijn hier nog mensen die tips of ervaringen met deze soort hebben?

Trithrinax campestris
wo, 29/09/2010 - 23:15
D_SDennis

Wortelgroei

Trithrinax campestris
do, 30/09/2010 - 01:04
Draco

Ik heb een volwassen exemplaar met een meter stam en tevens een tweekoppige jonge plant met gedeeld blad. Het grote exemplaar in de kuip overwintert altijd buiten en heeft de afgelopen winter goed doorstaan met een persplex afdak boven de kruin. Zonder deze protectie verloor de palm tijdens de voorlaatste winter al z'n blad en resteerde een gapend gat op de plaats van de speer en groeitop. In de loop van het seizoen 2009 herstelde de groei. De grote kunststof kuip wordt niet beschermd. Ik heb deze palm nu een jaar of 8 en mag dus wel concluderen dat het een taaie rakker is. Qua winterhardheid zal hij het misschien afleggen bij Trachycarpus, maar veel andere kandidaten zijn er niet.
Chamaerops humulis 'Cerifera' komt waarschijnlijk dicht in de buurt, maar het blad is naar mijn ervaring vorstgevoeliger.

do, 07/10/2010 - 19:56
D_SDennis

Is er verder niemand die wat ervaringen met deze soort hier kan delen? Ben nog steeds benieuwd!

Onderwerp gesloten